NRK Meny
Normal

Even Gultvedt

Even lærte seg å lese som 4-åring, og vil helst bli forfatter når han blir stor! Men først skal han duellere i Kvitt eller dobbelt.

Even Gultvedt
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Even Gultvedt er 10 år fra Vestby, hvor han bor sammen med mamma Anne, pappa Vegard, lillebror Amund og hunden Ronja.

Interessen for Narnia kom for 2 år siden da han fikk boken 'Løven, heksa og klesskapet'. Boken var så spennende at det fikk han til å lese resten av serien også. 'Reisen til det ytterste hav' er yndlingsboken og Aslan er favorittkarakteren.

Ellers liker Even alt som har med Pokemon å gjøre, og å lese bøker. Even har kunnet lese siden han var 4 år, og drømmen er å bli forfatter!

Hovedfigurene i "Legenden om Narnia: Prins Caspian".

Fra filmen 'Prins Caspian'

Foto: Photo Credit: Murray Close

Evens emne

'Legenden om Narnia' er et av verdens mest berømte fantasyverk, skrevet av den britiske forfatteren og litteraturviteren C.S. Lewis. Gjennom syv bøker fortelles historien om flere menneskebarns reiser til det mystiske landet Narnia, der snakkende dyr lever side om side med fauner, skogånder og kentaurer.

Seriens mest kjente bok, 'Løven, Heksa og Klesskapet', er blitt en av tidenes store barnebokklassikere, og har også gjort stor suksess både som tv-serie og film. Neste bok i serien, Prins Caspian, kom på kino i juni i år.

Even møter Andrea Berg til duell i Kvitt eller dobbelt.

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP