Even Gultvedt

Even lærte seg å lese som 4-åring, og vil helst bli forfatter når han blir stor! Men først skal han duellere i Kvitt eller dobbelt.

Even Gultvedt
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Even Gultvedt er 10 år fra Vestby, hvor han bor sammen med mamma Anne, pappa Vegard, lillebror Amund og hunden Ronja.

Interessen for Narnia kom for 2 år siden da han fikk boken 'Løven, heksa og klesskapet'. Boken var så spennende at det fikk han til å lese resten av serien også. 'Reisen til det ytterste hav' er yndlingsboken og Aslan er favorittkarakteren.

Ellers liker Even alt som har med Pokemon å gjøre, og å lese bøker. Even har kunnet lese siden han var 4 år, og drømmen er å bli forfatter!

Hovedfigurene i "Legenden om Narnia: Prins Caspian".

Fra filmen 'Prins Caspian'

Foto: Photo Credit: Murray Close

Evens emne

'Legenden om Narnia' er et av verdens mest berømte fantasyverk, skrevet av den britiske forfatteren og litteraturviteren C.S. Lewis. Gjennom syv bøker fortelles historien om flere menneskebarns reiser til det mystiske landet Narnia, der snakkende dyr lever side om side med fauner, skogånder og kentaurer.

Seriens mest kjente bok, 'Løven, Heksa og Klesskapet', er blitt en av tidenes store barnebokklassikere, og har også gjort stor suksess både som tv-serie og film. Neste bok i serien, Prins Caspian, kom på kino i juni i år.

Even møter Andrea Berg til duell i Kvitt eller dobbelt.

Kulturstrøm

 • Spektakulær, men ustø eventyrfilm

  Disneys «Mulan» kom som tegnefilm i 1998. Nå er nyinnspillingen tilgjengelig for norske seere. – En film som halter litt underveis, men som reddes inn av en storslagen eventyrfølelse og stilsikker kampsport, skriver Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Filmen «Mulan», 2020.
  Foto: Disney+
 • Film for den katte- og juleglade

  «En julegave fra gatekatten Bob» er en oppfølger til «En gatekatt ved navn Bob» fra 2016. Som sist er filmen basert på livet til en narkoman gatemusikant som reddes av katten Bob. – Julefeelgood for katteelskere, skriver Filmpolitiet. Terningkast 3.

  BOBS SISTE HOVEDROLLE: Dette ble den siste filmrollen for gatekatten Bob, som dessverre gikk bort sommeren 2020.
  Foto: Another World Entertainment