Andrea Berg

Duellanten Andrea har bodd i Kenya, der hun fikk høre mamma lese høyt fra Narnia for aller første gang.

Andrea Berg
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Andrea Berg går i 5.klasse på Lilleaker skole, men hennes første skoleår bodde hun i Kenya.

Interessen for Narnia kom da hun var 7-8 år, da mamma Kristin leste høyt fra boken for henne. Nå har hun lest alle 7 historiene, og har dem i tillegg på lydbøker som hun hører mye på.

Favorittfigurene er Rippipip, Aslan, Lucy og Edmund.

Ellers er Andrea speider og er interessert i friluftsliv, tegning, maling og batikk.

Narnia

Løven Aslan møter Susan

Foto: Walt Disney

Andreas emne

'Legenden om Narnia' er et av verdens mest berømte fantasyverk, skrevet av den britiske forfatteren og litteraturviteren C.S. Lewis. Gjennom syv bøker fortelles historien om flere menneskebarns reiser til det mystiske landet Narnia, der snakkende dyr lever side om side med fauner, skogånder og kentaurer.

Seriens mest kjente bok, 'Løven, Heksa og Klesskapet', er blitt en av tidenes store barnebokklassikere, og har også gjort stor suksess både som tv-serie og film. Neste bok i serien, Prins Caspian, kom på kino i juni i år.

Andrea møter Even Gultvedt til duell i Kvitt eller dobbelt.

Kulturstrøm

 • Filmer mer tilgjengelige i 2021

  Warner Bros opplyser torsdag at de i 2021 kommer til å gjøre nye filmer tilgjengelige både på kino og på strømmetjenesten HBO Max samme dag, melder New York Times. Tiltaket innføres etter at kinoer har måttet stenge som følge av pandemien.

  Filmplakat i Hollywood.
  Foto: Valerie Macon / AFP
 • Dialektpris til Victor Sotberg

  YouTubar og programleiar Victor Sotberg frå Steinkjer har vunne Dialektprisen 2020. Prisen blir kvart år delt ut av Norsk Målungdom. – Det betyr heilt sjukt mykje for meg. Ikkje berre fordi eg er veldig stolt over mi trønderske dialekt, men fordi eg er glad i dialektar sånn generelt, seier 29-åringen til Norsk Målungdom.

  Victor Sotberg debuterer som artist med BlimE-låta 2020
  Foto: Svend Even Hærra / NRK
 • Operaen strømmer gratis i desember

  Den Norske Opera & Ballett får ikke ha publikum i salen, men strømmer opera, ballett og konsertopplevelser gratis fra lørdag 12. desember med premiere på Barberen i Sevilla.