Avatar setter ulovlig rekord

Nedlasting av piratkopier av den populære filmen Avatar slår alle rekorder.

Avatar
Foto: Foto/Copyright: Twentieth Century Fox

20th Century Fox har allerede tjent flere milliarder kroner på de tre ukene 3D-filmen Avatar har gått på kino verden rundt. Det gjør den til den film i verden som har tjent flest penger på kortest tid.

Bella og Jacob i "New Moon"

Bella og Jacob i New moon

Foto: (Foto/Copyright: Nordisk Film Distribusjon AS).

Men, nå slår filmen en annen og mindre heldig rekord.

Ifølge The Times ble Avatar ulovlig nedlastet en million ganger den første uken den ble frigitt på markedet. Filmen var allerede å se på internett flere dager før den hadde premiere på kino.

Slår New Moon-rekord

Til sammenligning var det filmen New Moon som opp til nylig hadde rekord i flest nedlastinger. Av den ble det lastet ned 610.000 ulovlige kopier, første uken den var tilgjengelig.

«Star Trek» fra 2009 med Chris Pine og Zachary Quinto

Zachary Quinto i Star Trek fra 2009

Foto: United International Pictures

Også Star trek-filmen er en populær film å laste ned. I løpet av 2009 ble den siste Star Trek-filmen i rekken lastet ned over ti millioner ganger .

Ifølge 20th Century Fox, som står bak filmen, vil de mange piratkopiene ikke ha stor påvirkning på salget av kinobilleter. De begrunner det med 3D-opplevelsen, som man kun får på kino.

Men, det de muligens kan frykte er når filmen blir sluppet på DVD, hvor forskjellen mellom en god piratkopi og 2D TV-versjon, vil være mindre synlig.

Kulturstrøm

  • Baldwin sier han ikke trakk av

    Hollywood-stjernen Alec Baldwin har for første gang latt seg intervjue om hendelsen der han skjøt og drepte en filmfotograf under en innspillingen av filmen «Rust». ABC har sluppet en kort video på Twitter der Baldwin sier at han ikke trakk av våpnet. I videoen kan man se en tydelig preget Baldwin som gråter. Intervjuet skal sendes torsdag kveld, amerikansk tid.

  • Mozartkulekonkurs i Saltzburg

    Den ærverdige sjokoladeprodusenten Salzburg Schokolade begjærer nå konkurs. Firmaet har eksistert siden 1800-tallet og lanserte den ikoniske "Mirabell Mozartkugel"-sjokoladen i 1948. Nå mister 140 arbeidere i Mozart-byen jobben, skriver nettstedet The Mayor. Imidlertid vil Mozartkuler fortsatt bli produsert av andre sjokolademerker, ettersom de ikke er opphavsrettslig beskyttet.

  • «Hodejegerne» blir norsk TV-serie

    TV 2 lager en ny stor TV-serie basert på Jo Nesbøs roman «Hodejegerne». I serien spilles hodejegeren Roger Brown av Axel Bøyum, er kjent fra serier som «Heksejakt» og «Heimebane». Serien blir en av kanalens storsatsinger i 2022 , melder VG.