Hopp til innhold

- Forstoppelse drepte Elvis, hevder lege

Elvis Presley døde ikke av uregelmessig hjerterytme, slik først antatt, men av noe Elvis sjøl syntes var for pinlig, forteller hans lege i ny bok.

Elvis under en konsert i Providence, Rhode Island, i mai 1977 – tre måneder før han døde.

Elvis under en konsert i Providence, Rhode Island, i mai 1977 – tre måneder før han døde.

Foto: AP

The King and Dr. Nick, skrevet av George Nick Nichopoulos

«The King and Dr. Nick», skrevet av George Nick Nichopoulos.

Foto: Amazon

Elvis Presleys lege hevdet opprinnelig at Elvis Presley døde som følge av en uregelmessig hjerterytme. Nå har han imidlertid ombestemt seg og sier det var en kronisk forstoppelse som tok livet av rockestjernen.

«The King and Dr. Nick»

Det er Elvis’ lege gjennom hans 12 siste leveår, George Nick Nichopoulos som nå kommer med de nye opplysningene i en ny bok – «The King and Dr. Nick», medler Sky News.

Kongen av rocken døde 16. august 1977 og dødsårsaken var ikke umiddelbart klar.

- Etter at han døde var vi ikke sikre (på den eksakte årsaken) så jeg fortsatte å undersøke saken. Jeg snakket med noen forskjellige leger og ulike skoler som ble hadde forsket på forstoppelse, forteller den nå pensjonerte legen.

Ikke overrasket

Leder for den norske Elvis-fanklubben, Flaming Star - Arne Metzner er ikke overrasket over at det kommer en ny dødsårsak.

- Det har vært mange forklaringer, men denne legen mente i hvert fall det ikke var medikamentmisbruk som tok livet av ham. Alle pillene som ble skrevet ut til Elvis var ikke bare til ham, men også til folk rundt ham, sier

I følge Nichopoulos var Elvis’ tykktarm langt større enn det som er normalt.

- Dårlig bevegelighet i tarmene

- Vi fant avføring i tykktarmen som hadde vært der i fire eller fem måneder på grunn av dårlig bevegelighet i tarmene. Før obduksjonen var vi ikke klar over at det var så ille.

Dette kommer heller ikke som noen overraskelse på Metzner.

- Det er fullt mulig, for han var veldig stillesittende. Han kunne sikkert levd om han hadde hatt andre folk rundt seg, som ikke bare jattet med ham, mener lederen for Flaming Star.

Allerede i 1975 hadde Nichopoulos lagt planer for å få behandlet Presleys tarmproblemer, noe som ville krevd en operasjon, men pop-kongens ego kom i veien.

- Ville blitt flau

- Han ville syntes det var for pinlig, de ulykkene som kunne skjedd på scenen. Han ville måttet bytte klær og komme tilbake på scene, på grunn av behandlingen, forteller legen.

Han mener også Presleys vektøkning de siste årene han levde ikke skyldtes overspising eller dårlige matvaner, slik først antatt, men hans alvorlige problemer med forstoppelse.

At disse opplysningene først nå kommer fram kan ha flere årsaker.

- Han (George Nick Nichopoulos) har mistet autorisasjonen, og hadde sikkert ikke så mye penger å leve for, så han skrev en bestselger. Det kan være av økonomiske årsker han gjør dette, men også for å få fram sannheten, sier Arne Metzner.

Kulturstrøm

 • Tidligere NRK-profil Harald Tusberg er død

  Tidligere NRK-profil Harald Tusberg er død, melder VG.

  Tusberg ble 88 år gammel.

  Tusberg jobbet i NRK fra 1961 til 1996, og var blant annet kjent for NRK-programmer som «Smil til det skjulte kamera» i 1960-årene og «Dette er ditt liv» i 1980-årene.

  Tusberg var også forfatter, låtskriver og filmmanuskriptforfatter.

   Harald Tusberg
  Foto: NTB
 • Russisk journalist dømt til 8 år fengsel

  En russisk journalist som protesterte mot Russlands krigføring i Ukraina på TV, har blitt dømt til 8 års fengsel, skriver AFP.

  Journalisten Marina Ovsiannikova ble dømt for å ha spredt falsk informasjon om Russlands væpnede styrker.

  Ovsiannikova skapte overskrifter verden over da hun i mars 2022 stilte med en plakat der det sto «Nei til krig» midt under en nyhetssending. Hun var ansatt som redaktør i den statseide russiske TV-kanalen Kanal 1.

  I juli samme år aksjonerte hun igjen ved å stille seg opp i nærheten av Kreml med en plakat der det sto «Putin er en morder. Soldatene hans er fascister».

  (NRK/NTB)

  Marina Ovsjannikova møter pressa. Rundt ho er det kamera og mikrofonar.
  Foto: AFP