Hopp til innhold

KORK sommerrebus

Sommerrebusen er over og KORK gratulerer vinneren Maria Louise Midtrød

KORK-musikere lager rebus
Foto: Clare Farr

Da er fristen gått ut for KORKs sommerrebus gått ut, og det er mange som har prøvd seg både på setningen og hvilke låter som skjuler seg i de finurlige arrangementene. Den som vant premien til slutt var Maria Louise Midtrød fra Hålandsdalen i Bjørnefjorden. Torsdag 6. august kan hun og inviterte naboer glede seg over en konsert med KORKs trombonekvartett i sin egen hage.

Selv om konkurransen er over, er det fortsatt mulig å prøve seg. Fasiten finner du her. Bruk sommerkveldene som fortsatt er her med familie eller venner til en annerledes, musikalsk og munter quiz!

Løsningen på rebusen er en setning som består av seks ord, ett for hver rebus. I hver av rebusene har vi skjult kjente sanger i uvanlige arrangementer. De er dine ledetråder til å finne de rette ordene. Klarer du setningen, sender du svaret til oss og er med i konkurransen. Vinneren får en personlig konsert i begynnelsen av august med et utsøkt knippe KORK-musikere.

Du må kanskje høre på oppgavene både én og to og tre ganger, men vi har tro på at du klarer det!

Send svaret til korkkontakt@nrk.no Husk å skrive navn og adresse og hvor du ønsker at konserten skal være. På hytta, i hagen, i skogen eller kanskje du vil glede hele båtforeningen din?

Siste frist for å sende inn et svar er 29. juli. Dagen etter offentliggjør vi vinneren, som får en helt egen KORK-konsert i begynnelsen av august.

Ekstra utfordring (nerdenes hevn)

Vi utfordrer de ivrigste til å lete seg frem til tittelen på alle låtene vår lure arrangør Helge Sunde har brukt. Vi trekker en vinner for hver rebus. Da kan du velge mellom en dab-radio eller en konsert i Store studio for vennegjengen eller hele familien. Svar sendes til korkkontakt@nrk.no

Lykke til!

Rebus nr. 1

I denne rebusen kan du finne hele fire låter: to julesanger og to norske poplåter. Disse låtene har ett ord til felles i tittelen, hvilket? Du skal frem til et ord på seks bokstaver.

Rebus nr. 2

Et ord på én bokstav som brukes på to måter i språket vårt. Her er fire låter, men siden den første bruker dette ordet seks ganger i refrenget har den fått mye plass. Til gjengjeld har vi tatt bort melodistemmen.

Rebus nr. 3

Her skal vi fram til et ord på fire bokstaver som finnes i tittelen på disse seks norske låtene. PS: Det har sneket seg med en engelsk en mot slutten, kanskje det hjelper?

Rebus nr. 4

Her skal du finne fire bokstaver som danner det fjerde ordet. Første bokstav er fra en komposisjonsform, men er også navnet på et våpen. Andre bokstav er en låttittel, tredje bokstav en komponist, og på fjerde bokstav kommer en artist og stjeler showet.

Rebus nr. 5

Vi skal frem til et ord på én bokstav. Her har du fem norske låter, og dette lille ordet finnes i alle titlene.

Rebus nr. 6

Her skal du finne fem bokstaver som til sammen blir det siste ordet i rebusen.Første bokstav: en jazzlåt, andre bokstav: en arie, tredje bokstav: en rockelåt, fjerde bokstav: en dans (av en komponist på samme bokstav) og femte bokstav: en svensk vinnerlåt. Var den siste for vanskelig kommer det et ekstra nerdete symfonisk tittel-hint på slutten.