NRK Meny
Normal

Lyden av Tandberg

Live radioteater fra Stormen konserthus
torsdag 11. august kl. 19.30

Vebjørn Tandberg

Se og hør direkte!

Vebjørn Tandberg: Pål Christian Eggen - Euterpe: Heidi Gjermundsen Broch
Div roller: Espen Beranek Holm, Torgny Gerhard Aanderaa, Unn Vibeke Hol
Forfatter og regi: Mathias Calmeyer
Christian Eggen, dirigent

Kringkastingsorkestret starter sesongen med to konserter på Musikkfestuka i Bodø. Vi prøver oss på noe helt nytt når historien om radiolegenden Vebjørn Tandberg blir scenisk radioteater. Dette er fortellingen om et av våre største industrieventyr, men også om et dramatisk liv. Det hele settes i relieff med sanger og orkestermusikk fra seks tiår.
Og det blir radioteater helt på ordentlig: Følg direktesendingen i lyd og bilde fra toppen av denne siden, eller direkte på P2!

NRK Radioteatret og KORK presenterer i samarbeid med Nordland Musikkfestuke historien om Vebjørn Tandbergs verdenssuksess - en spesialskrevet radioteatermusikal som tar oss gjennom historien om den nytenkende entusiasten innen lyd og bilde. En fortelling om et stort industrieventyr og om et dramatisk liv: Vebjørn Tandberg er Bodøs store sønn som grunnla og drev frem et av Norges fremste industrikonsern fra 1930-1970-tallet.
Forfatter, regissør og kunstnerisk ansvarlig: Mathias Calmeyer.
Dramaturg: Gunhild Nymoen. 
Produsent: Joakim Borgen.
I rollen som Vebjørn Tandberg: Pål Christian Eggen. 
I rollen som Evterpe, hans muse: Heidi Gjermundsen Broch.
Ellers medvirker: Espen Beranek Holm, Torny Gerhard Aanderaa og Unn Vibeke Hol.
Kringkastingsorkestret. Dirigent: Christian Eggen.
Radioapparat
Foto: Marit Rasmussen / Scanpix

Les mer Musikkfestukas nettsider

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Kringkastingsorkestret og Come Shine møttes i Store studio i 2015 for å spille standardlåter i Erlend Skomsvolls spinnville arrangementer. Erlend Skomsvoll, kapellmester og tangenter, Live Maria Roggen, vokal, Sondre Meisfjord, bass og Håkon Mjåset Johansen, trommer
Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.