Lyden av Tandberg

Live radioteater fra Stormen konserthus
torsdag 11. august kl. 19.30

Vebjørn Tandberg

Se og hør direkte!

Vebjørn Tandberg: Pål Christian Eggen - Euterpe: Heidi Gjermundsen Broch
Div roller: Espen Beranek Holm, Torgny Gerhard Aanderaa, Unn Vibeke Hol
Forfatter og regi: Mathias Calmeyer
Christian Eggen, dirigent

Kringkastingsorkestret starter sesongen med to konserter på Musikkfestuka i Bodø. Vi prøver oss på noe helt nytt når historien om radiolegenden Vebjørn Tandberg blir scenisk radioteater. Dette er fortellingen om et av våre største industrieventyr, men også om et dramatisk liv. Det hele settes i relieff med sanger og orkestermusikk fra seks tiår.
Og det blir radioteater helt på ordentlig: Følg direktesendingen i lyd og bilde fra toppen av denne siden, eller direkte på P2!

NRK Radioteatret og KORK presenterer i samarbeid med Nordland Musikkfestuke historien om Vebjørn Tandbergs verdenssuksess - en spesialskrevet radioteatermusikal som tar oss gjennom historien om den nytenkende entusiasten innen lyd og bilde. En fortelling om et stort industrieventyr og om et dramatisk liv: Vebjørn Tandberg er Bodøs store sønn som grunnla og drev frem et av Norges fremste industrikonsern fra 1930-1970-tallet.
Forfatter, regissør og kunstnerisk ansvarlig: Mathias Calmeyer.
Dramaturg: Gunhild Nymoen. 
Produsent: Joakim Borgen.
I rollen som Vebjørn Tandberg: Pål Christian Eggen. 
I rollen som Evterpe, hans muse: Heidi Gjermundsen Broch.
Ellers medvirker: Espen Beranek Holm, Torny Gerhard Aanderaa og Unn Vibeke Hol.
Kringkastingsorkestret. Dirigent: Christian Eggen.
Radioapparat
Foto: Marit Rasmussen / Scanpix

Les mer Musikkfestukas nettsider

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass