NRK Meny
Normal

Velkommen til ny sesong!

Livet som medieorkester byr på en uendelig stor variasjon av musikalske prosjekter. Du kan si hva du vil, men kjedelig blir det aldri. Kommende sesong blir ikke noe unntak.

Rolf Lennart Stensø
Foto: Blunderbuss/NRK

Hele vår musikalske identitet og tilstedeværelse skapes i rommet mellom egne ønsker, NRKs muligheter og forpliktelser, ønsker fra samarbeidspartnere og mange gode ideer fra verden rundt oss.

Men først og fremst skapes identiteten vår i møtet med dere publikummere, enten det er på TV, radio, nett eller i salen. Deres forventninger, ønsker, ideer og innspill er det som endrer oss og som til enhver tid gjør oss til det vi er: Hele landets orkester.

Når vi nå beveger oss fra 2015 til 2016, går vi inn i vårt syttiende år. Det er en begivenhet som vil sette preg på programmet vårt, og som også gir oss en fin mulighet til å se vår virksomhet i både et fortids- og fremtidsperspektiv.

Høsten starter med en konsert sammen med artisten Lido, i samarbeid med Sildajazz i Haugesund. Dette er nok et av de mest nyskapende musikkprosjektene vi har gjort på lang tid. Som Lido sier det selv: ”Sjangeren er så ny at den har egentlig ikke fått noe navn ennå”.

Sammen med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya henter vi noen av de beste internasjonale solistene, som for eksempel Augustin Hadelich (fiolin) og Vadym Kholodenko (piano). Begge disse har vi spilt inn plate med, som kommer ut denne sesongen.

Vi er også stolte over å kunne presentere to av våre egne musikere som dirigenter. Det er Kolbjørn Holthe og Hans Petter Mæhle. Begge fiolinister som kan mer enn hestehår og harpiks.

En viktig side av vårt daglige liv, som dere publikummere ikke ser så mye til, er alle de innspillinger vi gjør i løpet av året. Denne sesongen er det Flåklypa 2 og en ny Julekongen som står for tur, blant mye annet.

God fornøyelse hvor enn vi møter dere!

Rolf Lennart Stensø, orkestersjef

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Konsert fra NRK Store studio
Kringkastingsorkestret - Ingar Bergby, dirigent - Anne Karine Hauge, fløyte
Jon Øivind Ness: Fløytekonsert, Ætscæke (urfr)
Peter Tsjaikovskij: Symfoni nr. 1 "Vinterdagdrømmer"
Aksel Rykkvin
I dag er Shana og Anders fra Super på besøk hos orkesteret KORK. Og hva blir Super + KORK? Det blir SuperKORK! Syng med du også!