Mozart i Store studio!

Se og hør konserten fra NRK Store studio onsdag 29. april

KORK direkte fra Store studio
Symfoni nr. 29 og Pianokonsert nr. 9 av Mozart
Dirigent og pianosolist er Christian Eggen

KORK direkte fra Store studio Symfoni nr. 29 og Pianokonsert nr. 9 av Mozart Dirigent og pianosolist er Christian Eggen

Kringkastingsorkestret

Christian Eggen, dirigent og pianist

Wolfgang Amadeus Mozart:

  • Symfoni nr. 29
  • Pianokonsert nr. 9, "Jeunehomme"

KORK fortsetter sine direktesendte produksjoner i koronatiden, og når vi nå inviterer til nok en direktesendt konsert fra Store studio, makser vi antall musikere innenfor de regjerende smittevrnshensyn og tillatt avstand mellom musikerne.

To verk står på programmet, begge av Mozart, og KORK har med seg en av de fremste Mozart-tolkerne i landet. Christian Eggen skal både dirigere og være solist i en av Mozarts pianokonserter. Både symfonien og pianokonserten er skrevet på 1770-tallet, men det er ikke komponisten selv tilnavnet "jeunehomme" (ung mann) viser til, selv om Mozart var tenåring da symfonien ble skrevet. Da var han allerede en moden komponist, men likefullt er dette musikk full av ungdommelig glede og livskraft, akkurat som vi trenger i disse tider.

Mer fra Kringkastingsorkestret

KORKs blåsere - Ingar Bergby, dirigent
Richard Strauss - Serenade, op. 7, Ess-dur
Richard Strauss - Suite for 13 blåsere, op. 4, B-dur
Knut Nystedt - Pia Memoria, op. 65
Einojuhani Rautavaara - A Requiem in Our Time

KORKs blåsere

KORKs blåsere i Store studio 20. mai.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

Meloditimen med Tuva Syversten og Erlend Skomsvoll

Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.

Sveinung Bjelland spiller Sjostakovitsj

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.

Bratsjvirtuos spiller Grammy-vinner