Verdis Requiem

450 musikklinjeelever, KORK og fire fantastiske solister i Giuseppe Verdis Requiem. Se og hør konserten her.

Giuseppe Verdi

Kor fra musikklinjer ved Oslo by Steinerskole, Edvard Munch og Foss vdrg skole
Ann-Helen Moen, sopran - Ingeborg Gillebo, mezzosopran - Bror Magnus Tødenes, tenor - Johannes Weisser, bass
Peter Szilvay, dirigent

  • Giuseppe Verdi: Requiem

Et storslagent samarbeid mellom KORK og tre musikklinjer. 16. februar møttes musikkelevene i et mektig kor med flere hundre sangere. Sammen med KORK og fire av våre aller beste sangsolister gikk de fryktløst løs på et av musikkhistoriens ikoniske verk, med maestro Peter Szilvay i spissen for kjempegjengen. Konserten ble strømmet direkte, og opptaket kan du fortsatt nyte fra denne siden.


Selv om et Rekviem er en dødsmesse, er det flere som har nettopp et Rekviem blant sine favoritter, kanskje av Mozart, Fauré, og ikke minst Verdi. Hans Requiem fra 1874 ble
allerede før førstegangsfremførelsen karakterisert som en ”opera i kirkelige klær”. Kanskje er det også operakomponistens teft for drama og lange vokale linjer som finner sin vei også her, men man hører også et ekko av tidligere tiders kirkemusikk, ikke minst i Verdis utstrakte bruk av flerstemmighet og kontrapunkt.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den første av to konserter får vi musikk av Haydn, Dvořák og Prokofjev. Ragnhild Hemsing er solist i Fossegrimen av Johan Halvorsen.
Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den andre av to konserter får vi musikk av Boulez, Bach og Sjostakovitsj. Adrian Angelico er solist i Grieg-sanger arrangert av Popelka.
KORK har sin siste konsert i Universitetets aula med sin sjefdirigent fra 2013-2020, Miguel Harth-Bedoya. Johan Dalene er solist i Zigeunerweisen. av Sarasate og Tzigane av Ravel. KORK åpner med Mathis der Mahler av Hindemith.