NRK Meny
Normal

Verdis Requiem

Oslo Konserthus
fredag 16. februar kl. 19.00

Giuseppe Verdi

Kor fra musikklinjer fra Oslo by Steinerskole, Edvard Munch og Foss vdrg skole
Ann-Helen Moen, sopran - Ingeborg Gillebo, mezzosopran - Bror Magnus Tødenes, tenor - Johannes Weisser, bass
Peter Szilvay, dirigent

  • Giuseppe Verdi: Requiem

Det er duket for et storslagent samarbeid mellom KORK og tre musikklinjer. Det er her de går, de som skal bli fremtidens musikkliv, men her har man muligheten til å høre dem allerede, i et mektig kor med flere hundre sangere. De skal sammen med KORK og solister gyve fryktløst på et av musikkhistoriens ikoniske verk.
Selv om et Rekviem er en dødsmesse, er det flere som har nettopp et Rekviem blant sine favoritter, kanskje av Mozart, Fauré, og ikke minst Verdi. Hans Requiem fra 1874 ble
allerede før førstegangsfremførelsen karakterisert som en ”opera i kirkelige klær”. Kanskje er det også operakomponistens teft for drama og lange vokale linjer som finner sin vei også her, men man hører også et ekko av tidligere tiders kirkemusikk, ikke minst i Verdis utstrakte bruk av flerstemmighet og kontrapunkt.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Aksel Rykkvin
Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Gunilla Süssmann