KORK uten. Dirigentfri sone

Se og hør konserten her!

KORK helt uten dirigent i musikk av Mendelssohn og Brahms. Kolbjørn Holthe er musikalsk leder fra konsertmesterplass.
Felix Mendelssohn: Ouverture til en Midtsommernattsdrøm
Johannes Brahms: Symfoni nr. 4

Kolbjørn Holthe, musikalsk leder

  • Felix Mendelssohn: Ouverture til en Midtsommernattsdrøm
  • Johannes Brahms: Symfoni nr. 4

Det er sjelden du opplever KORK uten dirigent, og noen ganger kunne det nok gått ordentlig galt uten at personen med dirigentpinnen holdt styr på kompliserte rytmer og innsatser. På Mozarts tid ble ofte musikken ledet av konsertmesteren eller kanskje pianosolisten, men etter hvert som musikken ble stadig mer kompleks ble behovet for dirigent større.

Men nøyaktig hvor går dette skillet? Da KORK for en tid tilbake spilte Schuberts store 9. symfoni (se video) var vi litt spente selv. Ville dette gå bra? Hva vinner vi, og mister vi noe på veien? Dette er opp til publikum å bedømme, men et resultat fra forrige "eksperiment" var at dette var rett og slett veldig gøy. Og enigheten var stor om at dette skulle vi gjøre igjen.

Og KORK tar det et steg videre, med Mendelssohns sprudlende balansekunst av en Ouverture til En midtsommernattsdrøm, og: Brahms´ mektige mesterverk, Symfoni nr. 4. Det er et verk som store dirigenter har satt sitt stempel på siden Brahms skrev sin siste symfoni i 1885.

Kolbjørn Holthe
Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss

Nå skal det tolkes med KORK og Kolbjørn Holthe som spillende leder. Vi tror dette blir en god og spesiell opplevelse, men du kan jo komme innom Store studio og finne ut av det selv.

BILLETTER

Slik gikk det da Schuberts 9. ble spilt i Store studio. Kolbjørn Holthe spiller og leder

Schuberts symfoni nr. 9 kalles "Den store", både pga lengden og det mektige uttrykket. Her spiller Kringkastingsorkestret det storslagne verket med konsertmester Kolbjørn Holthe som spillende leder.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Amjad Ali Khan, sarod
David Cooper, horn
Christian Krogvold Lundqvist