KORK på Støren

Støren Kulturhus

torsdag 5. september kl. 19.00

Gauldal skole- og kultursenter
Foto: Gauldal kommune

Da KORK kom til Støren

Otto Tausk, dirigent

Sigstein Folgerø, piano

Marianne Meløy, konferansier

  • Sergej Rakhmaninov: Pianokonsert nr. 2

KORK er fortsatt Hele landets orkester, og drar for første gang til Støren. Med seg har de med seg et ekte bygdebarn som virtuos solist i en av romantikkens store pianokonserter. Sigstein Folgerø fra Støren har sin musikalske base nær KORK, og han er stadig innom for å spille piano i orkesteret eller på våre kammerkonserter. Publikum i Støren kan glede seg over en perlerad med klassisk orkestermusikk, alt bundet sammen av skuespiller Marianne Meløy fra Trøndelag teater.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

Meloditimen med Tuva Syversten og Erlend Skomsvoll

Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.

Sveinung Bjelland spiller Sjostakovitsj

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.

Bratsjvirtuos spiller Grammy-vinner