NRK Meny
Normal

KORK på Sentralen. Klassisk sesongåpning

Sentralen, Oslo
torsdag 31. august kl. 19.30

Pablo Sàinz Villegas
Foto: pablosainzvillegas.com

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Pablo Sáinz Villegas, gitar

  • Darius Milhaud: Le boeuf sur le toit
  • Joaquín Rodrigo: Concierto de Aranjuez
  • Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 5, Skjebnesymfonien

Vår klassiske sesongåpning med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya på plass, skjer i byens nye storstue for musikk. Der serverer vi to av indrefiletene i musikklitteraturen. For første gang dirigerer Miguel KORK i Beethoven, og da i selveste Skjebnesymfonien, med musikkhistoriens mest kjente åpningstoner. Vi påstår at en ny tolkning av Beethovens 5. med Miguel og KORK er en klassisk begivenhet!

Vår gitarsolist er kalt ”den spanske gitars sjel” og kan velge konsertsaler og samarbeidspartnere fra øverste hylle. Denne gangen velger han sin gode venn Miguel Harth-Bedoya og KORK og den mest kjente gitarkonserten av alle, den med den berømte langsomme satsen (ja, den du har hørt!). Og for å sette an tonen, setter vi ”oksen på taket” i Darius Milhauds sprelske, brasilianskinspirerte musikk.

Skal det bli mer fest enn dette, må du lage den selv.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.