KORK og NMH - Mahlers 3. symfoni

Oslo Konserthus
lørdag 19. januar kl. 18.00

Gustav Mahler
Foto: A. Dupont via Wikimedia Commons

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Anna Larsson, alt
Kvindelige Studenters Sangforening - Sølvguttene - Bislett guttekor

  • Gustav Mahler: Symfoni nr. 3

KORK er et orkester som lever og ånder for samarbeid, og denne sesongen lager vi to store konserter sammen med studentene på henholdsvis Norges Musikkhøgskole og Barratt-Dues musikkinstitutt (se 5. april).
Da får man en mulighet til å tenke stort, og noe stort større enn Gustav Mahlers 3. symfoni er vel knapt mulig å tenke seg. Inspirert av folkediktningen samlet i Des Knaben
Wunderhorn skriver han et verk i seks satser (1. sats er på over en halvtime) som sprenger alle symfoniske rammer. Han sa selv at det muligens ikke kunne kalles en symfoni, men den kan vel det, om man skal følge Mahlers egen filosofi om at en symfoni skal ”romme en hel verden”. Vi er ikke langt unna her, med damekor, guttekor, orkester og fantastiske Anna Larsson som solist. Om du ikke har hatt den ”larger than life”-opplevelsen det er å høre Mahlers 3., vet du hva du gjør 19. januar.

BILLETTER

Mer fra Kringkastingsorkestret

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den første av to konserter får vi musikk av Haydn, Dvořák og Prokofjev. Ragnhild Hemsing er solist i Fossegrimen av Johan Halvorsen.
Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den andre av to konserter får vi musikk av Boulez, Bach og Sjostakovitsj. Adrian Angelico er solist i Grieg-sanger arrangert av Popelka.
KORK har sin siste konsert i Universitetets aula med sin sjefdirigent fra 2013-2020, Miguel Harth-Bedoya. Johan Dalene er solist i Zigeunerweisen. av Sarasate og Tzigane av Ravel. KORK åpner med Mathis der Mahler av Hindemith.