KORK og NMH - Mahlers 3. symfoni

Oslo Konserthus
lørdag 19. januar kl. 18.00

Gustav Mahler
Foto: A. Dupont via Wikimedia Commons

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Anna Larsson, alt
Kvindelige Studenters Sangforening - Sølvguttene - Bislett guttekor

  • Gustav Mahler: Symfoni nr. 3

KORK er et orkester som lever og ånder for samarbeid, og denne sesongen lager vi to store konserter sammen med studentene på henholdsvis Norges Musikkhøgskole og Barratt-Dues musikkinstitutt (se 5. april).
Da får man en mulighet til å tenke stort, og noe stort større enn Gustav Mahlers 3. symfoni er vel knapt mulig å tenke seg. Inspirert av folkediktningen samlet i Des Knaben
Wunderhorn skriver han et verk i seks satser (1. sats er på over en halvtime) som sprenger alle symfoniske rammer. Han sa selv at det muligens ikke kunne kalles en symfoni, men den kan vel det, om man skal følge Mahlers egen filosofi om at en symfoni skal ”romme en hel verden”. Vi er ikke langt unna her, med damekor, guttekor, orkester og fantastiske Anna Larsson som solist. Om du ikke har hatt den ”larger than life”-opplevelsen det er å høre Mahlers 3., vet du hva du gjør 19. januar.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass