KORK og NMH - Mahlers 3. symfoni

Oslo Konserthus
lørdag 19. januar kl. 18.00

Gustav Mahler
Foto: A. Dupont via Wikimedia Commons

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Anna Larsson, alt
Kvindelige Studenters Sangforening - Sølvguttene - Bislett guttekor

  • Gustav Mahler: Symfoni nr. 3

KORK er et orkester som lever og ånder for samarbeid, og denne sesongen lager vi to store konserter sammen med studentene på henholdsvis Norges Musikkhøgskole og Barratt-Dues musikkinstitutt (se 5. april).
Da får man en mulighet til å tenke stort, og noe stort større enn Gustav Mahlers 3. symfoni er vel knapt mulig å tenke seg. Inspirert av folkediktningen samlet i Des Knaben
Wunderhorn skriver han et verk i seks satser (1. sats er på over en halvtime) som sprenger alle symfoniske rammer. Han sa selv at det muligens ikke kunne kalles en symfoni, men den kan vel det, om man skal følge Mahlers egen filosofi om at en symfoni skal ”romme en hel verden”. Vi er ikke langt unna her, med damekor, guttekor, orkester og fantastiske Anna Larsson som solist. Om du ikke har hatt den ”larger than life”-opplevelsen det er å høre Mahlers 3., vet du hva du gjør 19. januar.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.
KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.