KORK kammer - Tubaist Andreas Bratland med venner

NRK Store studio onsdag 6. mai kl. 19.00

Andreas Bratland
Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

  • Modest Musorgskij/Arr: Michael Allen: Bilder fra en utstilling

Én av våre sist ansatte musikanter er Andreas Bratland på tuba. Vi vet at når messingblåsere er involvert, blir det mye bra musikk og moro på scenen. Et av verkene er både originalt kjent som virtuos pianomusikk og fargerik orkestermusikk i Maurice Ravels arrangement. Her får du den temmelig heftige messingversjonen i Michael Allens arrangement.

Resten av programmet T(U)BA!

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.
KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.