Tubaist Andreas Bratland med venner

NRK Store studio onsdag 6. mai

Se og hør konserten her.

KORK kammer med Andreas Bratland og venner.
Jacques Castérede: Prélude et danse
Modest Musorgskij/Arr: Michael Allen: Bilder fra en utstilling

KORK kammer med Andreas Bratland og venner. Jacques Castérede: Prélude et danse Modest Musorgskij/Arr: Michael Allen: Bilder fra en utstilling

  • Jacques Castérède: Prélude et Danse for tre tromboner, tuba, piano og slagverk
  • Modest Musorgskij/Arr: Michael Allen: Bilder fra en utstilling

Trompet: Kåre Magnar Hagen, Odd Nilsen, Erlend Aagaard-Nilsen, Andreas Karlsen

Trombone: Sverre Riise, Petter Winroth

Basstrombone: Clare Farr

Eufonium: Eirik Sanner

Tuba: Andreas Bratland

Horn: Joar Jensen, Julius Pranevicius

Slagverk: Christian Krogvold Lundqvist; Kristoffer Almås

Pauker: Mathias Matland

Piano: Sigstein Folgerø

Dirigent: Sverre Olsrud

En av våre sist ansatte musikanter er Andreas Bratland på tuba. Vi vet at når messingblåsere er involvert, blir det mye bra musikk og moro på scenen. Her får du både mektig messingklang og spennende og sjelden hørt kammermusikk. Et av verkene er originalt kjent som virtuos pianomusikk og fargerik orkestermusikk i Maurice Ravels arrangement. Her får du messingversjonen i Michael Allens arrangement.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

Meloditimen med Tuva Syversten og Erlend Skomsvoll

Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.

Sveinung Bjelland spiller Sjostakovitsj

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.

Bratsjvirtuos spiller Grammy-vinner