KORK kammer - Bare Mozart!

NRK Store studio onsdag 16. oktober kl. 19.00

Björn Nyman
Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss

Linn Cecilie Aasvik, fløyte

Ingrid Uddu, engelsk horn

Björn Nyman, klarinett

Strykere fra Kringkastingsorkestret

Wolfgang Amadeus Mozart:

  • Fløytekvartett nr. 1 i D-dur, KV 285
  • Adagio for engelsk horn og strykere KV 580a
  • Klarinettkvintett KV 581

Mange KORK-musikere samles for å presentere sine kammermusikalske favoritter, og denne gangen falt valget på musikk utelukkende av Mozart, for mange komponisten over alle.

Mozart har flere fløytekvartetter. Linn Cecilie Aasvik gir oss D-durkvartetten, en aller mest populære og full av musikantisk overskudd. Mer sjeldent er det å høre den vakre Adagio for engelsk horn og strykere, her spilt av en av KORKs nestorer og solist på engelsk horn, Ingrid Uddu. Klarinetten skulle mot slutten av Mozarts liv bli et hans favorittinstrument, ikke minst på grunn av Anton Stadlers vakre tone. Her er det KORKs soloklarinettist Björn Nyman som serverer mesterverket.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

Meloditimen med Tuva Syversten og Erlend Skomsvoll

Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.

Sveinung Bjelland spiller Sjostakovitsj

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.

Bratsjvirtuos spiller Grammy-vinner