KORK kammer - Bare Mozart!

NRK Store studio onsdag 16. oktober kl. 19.00

Björn Nyman
Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss

Linn Cecilie Aasvik, fløyte

Ingrid Uddu, engelsk horn

Björn Nyman, klarinett

Strykere fra Kringkastingsorkestret

Wolfgang Amadeus Mozart:

  • Fløytekvartett nr. 1 i D-dur, KV 285
  • Adagio for engelsk horn og strykere KV 580a
  • Klarinettkvintett KV 581

Mange KORK-musikere samles for å presentere sine kammermusikalske favoritter, og denne gangen falt valget på musikk utelukkende av Mozart, for mange komponisten over alle.

Mozart har flere fløytekvartetter. Linn Cecilie Aasvik gir oss D-durkvartetten, en aller mest populære og full av musikantisk overskudd. Mer sjeldent er det å høre den vakre Adagio for engelsk horn og strykere, her spilt av en av KORKs nestorer og solist på engelsk horn, Ingrid Uddu. Klarinetten skulle mot slutten av Mozarts liv bli et hans favorittinstrument, ikke minst på grunn av Anton Stadlers vakre tone. Her er det KORKs soloklarinettist Björn Nyman som serverer mesterverket.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass