Hopp til innhold

KORK kammer - Hugo Hilde med venner

Direktesending fra NRK Store studio onsdag 15. april

Direktekonsert fra Store studio med Hugo Hilde og venner. Musikk av Schönberg og R. Strauss
Arnold Schönberg: Verklärte Nacht
Richard Strauss: Metamorphosen

Direktekonsert fra Store studio med Hugo Hilde og venner. Musikk av Schönberg og R. Strauss Arnold Schönberg: Verklärte Nacht Richard Strauss: Metamorphosen

Kjære publikum. Denne konserten er nå utsatt til osndag 15. april, men vil fortsatt være stengt for publikum. Vi strømmer konserten direkte herfra og sender også direkte på NRK klassisk.

Hugo Hilde & Oda Gihle Hilde, fiolin
Marthe Husum & Einar Kyvik Bauge, bratsj
Sverre Barratt-Due & Dorran Alibaud, cello
Patrick Wilder, kontrabass

  • Arnold Schönberg: Verklärte Nacht
  • Richard Strauss: Metamorphosen

Hugo Hilde representerer den nye generasjonen av dyktige og entusiastiske strykere i KORK, og tar med seg gode venner i en real strykerbonanza.
Begge verk representerer senromantikken på hver sin måte, og i hver sin ende av komponistenes liv. Arnold Schönberg er 25 år og på vei mot det tonale bruddet. Den enorme spenningen som ligger i en tonalitet på kanten, forsterkes av innholdet i diktet som er utgangspunktet for verket. Et dikt av Richard Demel, som kretser rundt det usagte, tilgivelse og nattens forklarende skjønnhet.
45 år etter skriver en 80 år gammel Richard Strauss sine Metamorfoser. Strauss forlot aldri tonaliteten og den såkalte senromantikken, men musikken hans, helt ut hans egen, blir aldri gammeldags. Stykket ble fullført i april 1945, da tyskerne led sitt nederlag. Stykket har ingen uttalt handling. Er det en klage over et tapt Tyskland? Sorg over krigens lidelser? Ettertiden har uansett vist at den elegiske tonen treffer alle som vil dukke ned i Strauss’ vidunderlige verden.