NRK Meny
Normal

KORK kammer - Einar Kyvik Bauge med venner

NRK Store studio
onsdag 29. november kl. 19.30

Einar Kyvik Bauge
Foto: Helene Ulrichsen / NRK

Einar Kyvik Bauge, bratsj
Ole Christian Haagenrud, piano
Sverre Barratt-Due, cello mfl.

  • S. Prokofjev/Arr: V. Borisovskij: Fem stykker fra Romeo og Julie
  • Johannes Brahms: Trio i a-moll for bratsj, cello og klaver
  • Gaetano Brunetti: Sonate for bratsj og basso continuo
  • Antonín Dvořák: Klaverkvintett nr. 2

Møt Einar Kyvik Bauge, KORKs nyeste bratsjist, men en som tross sin ungdom har vært aktiv i mange år på den norske musikkscenen. To store romantiske kammerverk står på programmet. Brahms skrev tre verk på slutten av sitt komponistliv, inspirert av klarinettisten Mühlfeld, men både i de to sonatene og den såkalte klarinett-trioen kan bratsjens varme tone erstatte klarinetten. Det var Brahms som hjalp Dvorak inn i det gode selskap med sine musikalske anbefalinger. Klaverkvintetten (skrevet fire år før Brahms´trio) er et av de fineste romantiske kammerverk som er, og en alltid oppløftende konsert-avslutning. Romantikken brytes opp av en sonate av den ikke alt for kjente italiensk-spanske 1700-tallskomponisten Brunetti, og vi får et lite blikk inn i historien om Romeo og Julie, her med fem utvalgte og arrangerte satser fra Prokofjevs geniale ballettmusikk.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.