Hopp til innhold

KORK kammer - Einar Kyvik Bauge med venner

NRK Store studio
onsdag 29. november kl. 19.30

Einar Kyvik Bauge
Foto: Helene Ulrichsen / NRK

Einar Kyvik Bauge, bratsj
Ole Christian Haagenrud, piano - Björn Nyman, klarinett - Yi Yang og Janina Kronberger, fiolin - Magnus Boye Hansen, bratsj - Sverre Barratt-Due, cello

  • Wolfgang A. Mozart: Kegelstatt-trio
  • S. Prokofjev/Arr: V. Borisovskij: Fem stykker fra Romeo og Julie
  • Johannes Brahms: Strykekvintett nr. 2, op. 111

Einar Kyvik Bauge er siste tilskudd til KORKs edle bratsjgruppe, og uken før han har sin debutkonsert på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, samler han gode venner og KORK-kolleger til kammerkonsert i Store studio.

Mozarts Kegelstat-trio er den litt mindre kjente lillesøsteren til klarinettkonserten og -kvintetten, og i tillegg til å inkludere sin elskede klarinett (særlig når den ble spilt på av Anton Stadler), kombinerer han det med piano og med bratsjens varme, mørke klang, en til da ukjent instrumentsmmensetning.Mozart spilte selv bratsj første gang "Kegelstatt" ble spilt.

Etter et dykk ned i en kammervariant av Prokofjevs populære ballettmusikk til Romeo og Julie får vi et av Brahms senest kammerverk. Faktisk mente han at dette skulle bli hans siste komposisjon. han mente han hadde sagt nok, uten at dette er skrevet som et avskjedsverk. Det skulle også komme mer, inspirert av klarinettisten Mühlfeld, for eksempel klarinettsnatene, som også er blitt standardverk for Brahms´ favorittstrykeinstrument, bratsjen.

BILLETTER