KORK kammer - David Cooper

NRK Store studio
onsdag 25. april kl. 19.30

David Cooper, horn
Foto: cubidesartists.com

David Cooper, horn - Musikere fra KORK

  • Carl Nielsen. Serenata in vano
  • Wolfgang A. Mozart: Hornkvintett
  • Ludwig van Beethoven: Septett

Noen ganger får man følelsen av at den store verden som kommer til lille Store studio. For å si det sånn: Er du solohornist i selveste Berlin-filharmonien er du en av verdens beste hornister. Men så er faktisk også Kringkastingsorkestret av ypperste klasse og ledet av en sjefdirigent som har verden som arbeidsplass. Da hornisten David Cooper først tok seg turen, var det for fristende å spørre om han ikke kunne tenke seg å bli med i en KORK kammer. Han kvitterer med et temmelig krevende program - dagen før han er solist i Aulaen. Carl Nielsens sjarmerende Serenata beskriver nettopp en gjeng som prøver seg med en musikalsk kveldsoffensiv, in vano - forgjeves. Mozarts Hornkvintett (horn, fiolin, to bratsjer og cello) er hans eneste av slaget og følgelig et standardverk for hornister. Skrevet til en av datidens virtuoser, gis hornet ofte en såpass ledende rolle at den nesten blir som en hornkonsert i kammerformat. Rollene er mer likelig fordelt i Beethovens Septett, et lyst verk som raskt ble svært populært, såpass populært at Beethoven syntes det ble litt lite oppmerksomhet rundt mer ”alvorlige” verk. Septetten er uansett raffinert og energisk musikk, med nok av interessante jobber til alle syv. Og mange melodiske gleder for publikum.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass