KORK kammer - David Cooper

NRK Store studio
onsdag 25. april kl. 19.30

David Cooper, horn
Foto: cubidesartists.com

David Cooper, horn - Musikere fra KORK

  • Carl Nielsen. Serenata in vano
  • Wolfgang A. Mozart: Hornkvintett
  • Ludwig van Beethoven: Septett

Noen ganger får man følelsen av at den store verden som kommer til lille Store studio. For å si det sånn: Er du solohornist i selveste Berlin-filharmonien er du en av verdens beste hornister. Men så er faktisk også Kringkastingsorkestret av ypperste klasse og ledet av en sjefdirigent som har verden som arbeidsplass. Da hornisten David Cooper først tok seg turen, var det for fristende å spørre om han ikke kunne tenke seg å bli med i en KORK kammer. Han kvitterer med et temmelig krevende program - dagen før han er solist i Aulaen. Carl Nielsens sjarmerende Serenata beskriver nettopp en gjeng som prøver seg med en musikalsk kveldsoffensiv, in vano - forgjeves. Mozarts Hornkvintett (horn, fiolin, to bratsjer og cello) er hans eneste av slaget og følgelig et standardverk for hornister. Skrevet til en av datidens virtuoser, gis hornet ofte en såpass ledende rolle at den nesten blir som en hornkonsert i kammerformat. Rollene er mer likelig fordelt i Beethovens Septett, et lyst verk som raskt ble svært populært, såpass populært at Beethoven syntes det ble litt lite oppmerksomhet rundt mer ”alvorlige” verk. Septetten er uansett raffinert og energisk musikk, med nok av interessante jobber til alle syv. Og mange melodiske gleder for publikum.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

Meloditimen med Tuva Syversten og Erlend Skomsvoll

Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.

Sveinung Bjelland spiller Sjostakovitsj

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.

Bratsjvirtuos spiller Grammy-vinner