NRK Meny
Normal

KORK kammer - David Cooper

NRK Store studio
onsdag 25. april kl. 19.30

David Cooper, horn
Foto: cubidesartists.com

David Cooper, horn - Musikere fra KORK

  • Carl Nielsen. Serenata in vano
  • Wolfgang A. Mozart: Hornkvintett
  • Ludwig van Beethoven: Septett

Noen ganger får man følelsen av at den store verden som kommer til lille Store studio. For å si det sånn: Er du solohornist i selveste Berlin-filharmonien er du en av verdens beste hornister. Men så er faktisk også Kringkastingsorkestret av ypperste klasse og ledet av en sjefdirigent som har verden som arbeidsplass. Da hornisten David Cooper først tok seg turen, var det for fristende å spørre om han ikke kunne tenke seg å bli med i en KORK kammer. Han kvitterer med et temmelig krevende program - dagen før han er solist i Aulaen. Carl Nielsens sjarmerende Serenata beskriver nettopp en gjeng som prøver seg med en musikalsk kveldsoffensiv, in vano - forgjeves. Mozarts Hornkvintett (horn, fiolin, to bratsjer og cello) er hans eneste av slaget og følgelig et standardverk for hornister. Skrevet til en av datidens virtuoser, gis hornet ofte en såpass ledende rolle at den nesten blir som en hornkonsert i kammerformat. Rollene er mer likelig fordelt i Beethovens Septett, et lyst verk som raskt ble svært populært, såpass populært at Beethoven syntes det ble litt lite oppmerksomhet rundt mer ”alvorlige” verk. Septetten er uansett raffinert og energisk musikk, med nok av interessante jobber til alle syv. Og mange melodiske gleder for publikum.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.