NRK Meny
Normal

KORK i Store studio. Catch Light

NRK Store studio
onsdag 27. september kl. 19.30

Gå til forsiden

Catch Light, solister og dirigent

Kringkastingsorkestret (KORK)

Catch Light, solister og dirigent

3 bilder

  Clément Mao-Takacs, dirigent
  Peter Herresthal, fiolin
  Joakim Nordin, slagverk

  • Kaija Saariaho: Vers toi qui se si loin
  • Nils Henrik Asheim: Catch Light
  • Felix Mendelssohn: Symfoni nr. 4, Italienske

  Et verk for den uvanlige kombinasjonen av fiolin og slagverk. Er det også en umulig kombinasjon? Ikke i følge en av våre mest sentrale og spennende komponister de siste tiår, Nils Henrik Asheim. Klangspektrene i fiolinen og slagverksstemmen både fjerner og nærmer seg hverandre når klangen forsterkes med nære mikrofoner. Komponisten sier selv: Til en viss grad handler verkene mine om å høre ting flere ganger. Noe blir gradvis sirklet inn. Klanger blir mer og mer gjenkjennbare, mens lyset skimrer forbi og ikke lar seg fange.

  Peter Herresthal er sannsynligvis den fiolinisten i Norge som har bestilt flest nye verk av norske komponister. Han urfremførte Catch Light i 2009 med medbestiller Peter Kates. Her har han med seg soloslagverker i KORK Joakim Nordin. En som kan yte verket til Asheim rettferdighet er franske Clément Mao-Takacs, som både er dirigent, pianist og komponist. Han er et nytt og spennende bekjentskap for KORK denne høsten og han leder dem også i den alltid sprudlende italienske symfonien til Felix Mendelssohn.

  BILLETTER

  UTVALGTE ØYEBLIKK:

  Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
  Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
  I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.