NRK Meny
Normal

KORK i Store studio. Catch Light

NRK Store studio
onsdag 27. september kl. 19.30

Clément Mao-Takacs, dirigent
Peter Herresthal, fiolin
Joakim Nordin, slagverk
Kaija Saariaho: Vers toi qui se si loin
Nils Henrik Asheim: Catch Light
Felix Mendelssohn: Symfoni nr. 4, Italienske

Clément Mao-Takacs, dirigent
Peter Herresthal, fiolin
Joakim Nordin, slagverk

  • Kaija Saariaho: Vers toi qui ce si loin
  • Nils Henrik Asheim: Catch Light
  • Felix Mendelssohn: Symfoni nr. 4, Italienske

Et verk for den uvanlige kombinasjonen av fiolin og slagverk. Er det også en umulig kombinasjon? Ikke i følge en av våre mest sentrale og spennende komponister de siste tiår, Nils Henrik Asheim. Klangspektrene i fiolinen og slagverksstemmen både fjerner og nærmer seg hverandre når klangen forsterkes med nære mikrofoner. Komponisten sier selv: Til en viss grad handler verkene mine om å høre ting flere ganger. Noe blir gradvis sirklet inn. Klanger blir mer og mer gjenkjennbare, mens lyset skimrer forbi og ikke lar seg fange.

Peter Herresthal er sannsynligvis den fiolinisten i Norge som har bestilt flest nye verk av norske komponister. Han urfremførte Catch Light i 2009 med medbestiller Peter Kates. Her har han med seg soloslagverker i KORK Joakim Nordin. En som kan yte verket til Asheim rettferdighet er franske Clément Mao-Takacs, som både er dirigent, pianist og komponist. Han er et nytt og spennende bekjentskap for KORK denne høsten og han leder dem også i den alltid sprudlende italienske symfonien til Felix Mendelssohn.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Aksel Rykkvin
Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Gunilla Süssmann