KORK i Store studio 4 - Nilsson & Mæhle

Onsdag 17. februar - NRK Store studio

Hans Petter Mæhle
Foto: Blunderbuss/NRK

NRK Store studio onsdag 17. februar kl. 19.30

Hans Petter Mæhle, dirigent
Anders Kjellberg Nilsson, fiolin

  • Bedrich Smetana: Sárka (fra Mitt fedreland)
  • Dmitrij Sjostakovitsj: Fiolinkonsert nr. 2
  • Wolfgang A. Mozart: Symfoni nr. 36, ”Linz”

En konsert hvor KORK sørger for full leveranse, både av dirigent og solist, begge fiolinister i orkesteret.
Konsertmester Anders Kjellberg Nilsson har valgt seg Fiolinkonsert nr. 2 av Sjostakovitsj fra 1967, i likhet med nr. 1 skrevet til fiolinisten David Oistrakh. Han sørget for at begge fiolinkonsertene fikk rask utbredelse verden over. Et verk fra komponistens sene periode, som kjennetegnes av en sparsommelighet i tonematerialet, men med en økt intensitet og gåtefullhet i uttrykket. Det kan til tider ligge en stor sorg over musikken, men Sjostakovitsj´ skjeve smil og groteske passasjer lurer alltid rundt hjørnet.
Om du er genial komponist og blir invitert til en greve, kan helt særegne problemer oppstå: ”...det skal være en konsert i teateret her, og jeg har ikke en eneste symfoni med meg...” Da måtte Mozart skrive en i full fart, og dermed ble en av de fineste symfoniene hans til. Det var i Linz, hos grev Thun, Wolfgang og Constanze ble traktert på beste vis, og det er som vi hører den gode stemningen i den sprudlende symfonien.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den første av to konserter får vi musikk av Haydn, Dvořák og Prokofjev. Ragnhild Hemsing er solist i Fossegrimen av Johan Halvorsen.
Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den andre av to konserter får vi musikk av Boulez, Bach og Sjostakovitsj. Adrian Angelico er solist i Grieg-sanger arrangert av Popelka.
KORK har sin siste konsert i Universitetets aula med sin sjefdirigent fra 2013-2020, Miguel Harth-Bedoya. Johan Dalene er solist i Zigeunerweisen. av Sarasate og Tzigane av Ravel. KORK åpner med Mathis der Mahler av Hindemith.