NRK Meny
Normal

KORK i Store studio 4 - Nilsson & Mæhle

Onsdag 17. februar - NRK Store studio

Hans Petter Mæhle
Foto: Blunderbuss/NRK

NRK Store studio onsdag 17. februar kl. 19.30

Hans Petter Mæhle, dirigent
Anders Kjellberg Nilsson, fiolin

  • Bedrich Smetana: Sárka (fra Mitt fedreland)
  • Dmitrij Sjostakovitsj: Fiolinkonsert nr. 2
  • Wolfgang A. Mozart: Symfoni nr. 36, ”Linz”

En konsert hvor KORK sørger for full leveranse, både av dirigent og solist, begge fiolinister i orkesteret.
Konsertmester Anders Kjellberg Nilsson har valgt seg Fiolinkonsert nr. 2 av Sjostakovitsj fra 1967, i likhet med nr. 1 skrevet til fiolinisten David Oistrakh. Han sørget for at begge fiolinkonsertene fikk rask utbredelse verden over. Et verk fra komponistens sene periode, som kjennetegnes av en sparsommelighet i tonematerialet, men med en økt intensitet og gåtefullhet i uttrykket. Det kan til tider ligge en stor sorg over musikken, men Sjostakovitsj´ skjeve smil og groteske passasjer lurer alltid rundt hjørnet.
Om du er genial komponist og blir invitert til en greve, kan helt særegne problemer oppstå: ”...det skal være en konsert i teateret her, og jeg har ikke en eneste symfoni med meg...” Da måtte Mozart skrive en i full fart, og dermed ble en av de fineste symfoniene hans til. Det var i Linz, hos grev Thun, Wolfgang og Constanze ble traktert på beste vis, og det er som vi hører den gode stemningen i den sprudlende symfonien.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.