KORK i Store studio 4 - Nilsson & Mæhle

Onsdag 17. februar - NRK Store studio

Hans Petter Mæhle
Foto: Blunderbuss/NRK

NRK Store studio onsdag 17. februar kl. 19.30

Hans Petter Mæhle, dirigent
Anders Kjellberg Nilsson, fiolin

  • Bedrich Smetana: Sárka (fra Mitt fedreland)
  • Dmitrij Sjostakovitsj: Fiolinkonsert nr. 2
  • Wolfgang A. Mozart: Symfoni nr. 36, ”Linz”

En konsert hvor KORK sørger for full leveranse, både av dirigent og solist, begge fiolinister i orkesteret.
Konsertmester Anders Kjellberg Nilsson har valgt seg Fiolinkonsert nr. 2 av Sjostakovitsj fra 1967, i likhet med nr. 1 skrevet til fiolinisten David Oistrakh. Han sørget for at begge fiolinkonsertene fikk rask utbredelse verden over. Et verk fra komponistens sene periode, som kjennetegnes av en sparsommelighet i tonematerialet, men med en økt intensitet og gåtefullhet i uttrykket. Det kan til tider ligge en stor sorg over musikken, men Sjostakovitsj´ skjeve smil og groteske passasjer lurer alltid rundt hjørnet.
Om du er genial komponist og blir invitert til en greve, kan helt særegne problemer oppstå: ”...det skal være en konsert i teateret her, og jeg har ikke en eneste symfoni med meg...” Da måtte Mozart skrive en i full fart, og dermed ble en av de fineste symfoniene hans til. Det var i Linz, hos grev Thun, Wolfgang og Constanze ble traktert på beste vis, og det er som vi hører den gode stemningen i den sprudlende symfonien.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.
KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.