NRK Meny
Normal

KORK i Store studio - Sonoko og Sibelius

NRK Store studio
fredag 14. oktober kl. 18.00

KORK i Store studio, Ingar Bergby, dirigent. Sonoko Miriam Shimano Welde, fiolin.
W. A. Mozart: Ouverture til Tryllefløyten
Jean Sibelius: Fiolinkonsert
Dmitrij Sjostakovitsj: Symfoni nr. 9

Se og hør direkte!

Ingar Bergby, dirigent
Sonoko Miriam Shimano Welde, fiolin

  • Wolfgang A. Mozart: Ouverture til Tryllefløyten
  • Jean Sibelius: Fiolinkonsert
  • Dmitrij Sjostakovitsj: Symfoni nr. 9

Da Sonoko Miriam Shimano Welde vant musikkonkurransen Virtuos i beste sendetid i 2014, var en av premiene å få være solist med Kringkastingsorkestret. Når det endelig skjer, er det med en fiolinkonsert som er en tour de force for enhver fiolinist, og også en av de mest populære fiolinkonserter noensinne. Sibelius fiolinkonsert er den perfekte kombinasjon av virtuoserier og symfonisk mesterskap. Vi ser frem til Sonoko Miriams tolkning!
Tallet 9 har for enkelte komponister hatt noe magisk over seg, etter at Beethoven kronet sitt symfoniske mesterskap med sin niende symfoni for kor og orkester. Da Sjostakovitsj skulle skrive sin nr. 9, var 2. verdenskrig over, og Stalin og andre partitopper hadde nok sett for seg en storslagen feiring av Sovjetisk heltemot, men etter de to mektige krigssymfoniene, leverer han fra seg en lettbent, nesten munter sak, bortsett fra den sorgfulle fagottsoloen mot slutten, en hilsen til et
krigslidende sovjetisk folk.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Eksamenskonsert med KORK, to kandidater fra Norges musikkhøgskole og Dvoraks romantiske cellofavoritt. 
Nils Erik Måseidvåg, dirigent - Kyung Jun Lee, cello
Josef Suks storslagne symfoniske hyllest til sin svigerfar Antonin Dvorak. KORK dirigeres av eksamenskandidat på Norges musikkhøgskole, Nils Eirik Måseidvåg.