KORK i Store studio - Klassisk sesongåpning

NRK Store studio
torsdag 6. september kl. 19.00

Augustin Hadelich
Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Augustin Hadelich, fiolin

  • György Ligeti: Fiolinkonsert
  • Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 2

Vi starter på toppen. KORKs klassiske sesongåpning gir deg en av de mest omtalte og ettertraktede fiolinister i verden i dag. Augustin Hadelich er fast samarbeidspartner med KORKs sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og en god venn av orkesteret, etter flere konserter og plateinnspillinger i Norge. Nå skal kanskje verdens vanskeligste fiolin-konsert spilles inn i Store studio. Den ungarske komponisten György Ligeti ga aldri ved dørene for å spare utøverne sine, og resultatet er musikk som river publikum med seg i klanger og rytmer man knapt hadde trodd fantes. KORK har vist før at de behersker Ligeti med glans, og er det én
fiolinist som er i stand til å klare den umenneskelige fiolinstemmen, er det Augustin Hadelich.

Miguel startet sin Beethoven-reise med KORK i forrige sesong og skal dirigere nr. 2 og 6 i denne sesongen. Symfoni nr. 2 er på det meste lys og energisk, skrevet i brytningen mellom Beethovens klassisistiske bakgrunn og hans kommende periode med store, revolusjonerende verk, og med et bakteppe av en komponist som har innsett at hans tiltagende døvhet ikke lar seg stanse.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

Meloditimen med Tuva Syversten og Erlend Skomsvoll

Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.

Sveinung Bjelland spiller Sjostakovitsj

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.

Bratsjvirtuos spiller Grammy-vinner