KORK i Store studio - Klassisk sesongåpning

NRK Store studio
torsdag 6. september kl. 19.00

Augustin Hadelich
Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Augustin Hadelich, fiolin

  • György Ligeti: Fiolinkonsert
  • Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 2

Vi starter på toppen. KORKs klassiske sesongåpning gir deg en av de mest omtalte og ettertraktede fiolinister i verden i dag. Augustin Hadelich er fast samarbeidspartner med KORKs sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og en god venn av orkesteret, etter flere konserter og plateinnspillinger i Norge. Nå skal kanskje verdens vanskeligste fiolin-konsert spilles inn i Store studio. Den ungarske komponisten György Ligeti ga aldri ved dørene for å spare utøverne sine, og resultatet er musikk som river publikum med seg i klanger og rytmer man knapt hadde trodd fantes. KORK har vist før at de behersker Ligeti med glans, og er det én
fiolinist som er i stand til å klare den umenneskelige fiolinstemmen, er det Augustin Hadelich.

Miguel startet sin Beethoven-reise med KORK i forrige sesong og skal dirigere nr. 2 og 6 i denne sesongen. Symfoni nr. 2 er på det meste lys og energisk, skrevet i brytningen mellom Beethovens klassisistiske bakgrunn og hans kommende periode med store, revolusjonerende verk, og med et bakteppe av en komponist som har innsett at hans tiltagende døvhet ikke lar seg stanse.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass