KORK i Store studio - Aadland & Aadland

NRK Store studio
torsdag 8. november kl. 19.00

Følg konserten direkte her!

Eivind Aadland, dirigent
Harald Aadland, fiolin
Heinrich Ignaz Franz von Biber: Battalia
Knut Vaage: Rite, fiolinkonsert
Joseph Haydn: Symfoni nr. 102
To brødre fra Bergen møtes til musisering i Store studio for å fremføre en tredje bergenser. Helt uavhengig av geografi, er de tre herrer Harald Aadland, Eivind Aadland og Knut Vaage hver for seg blant vårt musikklivs mest markante.

KORK, Eivind Aadland, dirigent og Harald Aadland, fiolin Heinrich Ignaz Franz von Biber: Battalia Knut Vaage: Rite, fiolinkonsert Joseph Haydn: Symfoni nr. 102

Eivind Aadland, dirigent
Harald Aadland, fiolin

  • Heinrich Ignaz Franz von Biber: Battalia
  • Knut Vaage: Rite, fiolinkonsert
  • Joseph Haydn: Symfoni nr. 102

To brødre fra Bergen møtes til musisering i Store studio for å fremføre en tredje bergenser. Helt uavhengig av geografi, er de tre herrer Harald Aadland, Eivind Aadland og Knut Vaage hver for seg blant vårt musikklivs mest markante.

Knut Vaage skrev fiolinkonseren Rite til KORKs mangeårige konsertmester Harald Aadland i 2013 (urfremført i Store studio 2015). Vaage beskriver konserten slik: - Tittelen ”Rite” viser til seremoniar på fleire plan. Konsertframføringar har vel ofte noko seremonielt over seg. Men stykket refererer også på eit meir eller mindre abstrakt plan til seremoniar som me kan vera involvert i på ulikt vis gjennom livet...fiolinsolisten er som ein seremonimester framfor orkesteret.

Eivind Aadland og KORK rammer det hele inn med musikk fra tidligere tider. Haydns Symfoni nr. 102 er fra den geniale samlingen med ”London-symfonier”, Haydns 12 siste.
Bak tittelen i åpningsverket, Battalia (Slaget) fra 1673 skjuler både krigens voldsomheter og sorger seg, men også en mengde musikalske nyvinninger og instrumentale effekter.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

Meloditimen med Tuva Syversten og Erlend Skomsvoll

Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.

Sveinung Bjelland spiller Sjostakovitsj

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.

Bratsjvirtuos spiller Grammy-vinner