KORK i Aulaen - Miguel Harth-Bedoya

Universitetets aula
torsdag 9. november kl. 19.30

Virtuos Strauss og sjefdirigentens Eroica

Kringkastingsorkestret og Miguel Harth-Bedoya
Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss

Miguel Harth-Bedoya, dirigent

  • Joseph Haydn: Ouverture til L’Isola Disabitata
  • Richard Strauss: Le Bourgeois Gentilhomme, suite
  • Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 3, Eroica

Velkommen til en konsert som skal få Kringkastingsorkestret til å skinne i all sin prakt, både i fulltonende samklang og med lysende enkeltprestasjoner.
Vårt virtuose ”solistverk” blir Richard Strauss´Borgeren som adelsmann. Utgangspunktet er Molières (og Lullys) komedie om M. Jourdains ønske om å tre inn i aristokratiet. Strauss´ og Hofmannthals versjon får vi her i suite-form, med en barokk sjarm og letthet i både musikk og orkestrering. Om publikum ikke blir glade av dette, er det neppe KORKs feil.
Det går en dramatisk streng fra Haydns ”Sturm und Drang”-ouverture fra 1779 til Eroica av Beethoven fra 1804. Dette er symfonien hvor Beethoven for alvor tar steget mot å gjøre symfonien til et livsviktig budskap. I tillegg til å sprenge rammene for hva og hvor mye en symfoni skal inneholde, er undertittelen Eroica faktisk dekkende, et heroisk og frihetselskende budskap skal løfte taket i Aulaen. Dette blir KORKs og deres peruanske sjefdirigent Miguel Harth-Bedoyas tolkning.

BILLETTER

Hør konserten direkte her

Klassiske konserter fra inn- og utland. Direktesendte konserter

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass