NRK Meny
Normal

KORK i Aulaen - Miguel Harth-Bedoya

Universitetets aula
torsdag 9. november kl. 19.30

Kringkastingsorkestret og Miguel Harth-Bedoya
Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss

Miguel Harth-Bedoya, dirigent

  • Joseph Haydn: Ouverture til L’Isola Disabitata
  • Richard Strauss: Le Bourgeois Gentilhomme, suite
  • Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 3, Eroica

Velkommen til en konsert som skal få Kringkastingsorkestret til å skinne i all sin prakt, både i fulltonende samklang og med lysende enkeltprestasjoner.
Vårt virtuose ”solistverk” blir Richard Strauss´Borgeren som adelsmann. Utgangspunktet er Molières (og Lullys) komedie om M. Jourdains ønske om å tre inn i aristokratiet. Strauss´ og Hofmannthals versjon får vi her i suite-form, med en barokk sjarm og letthet i både musikk og orkestrering. Om publikum ikke blir glade av dette, er det neppe KORKs feil.
Det går en dramatisk streng fra Haydns ”Sturm und Drang”-ouverture fra 1779 til Eroica av Beethoven fra 1804. Dette er symfonien hvor Beethoven for alvor tar steget mot å gjøre symfonien til et livsviktig budskap. I tillegg til å sprenge rammene for hva og hvor mye en symfoni skal inneholde, er undertittelen Eroica faktisk dekkende, et heroisk og frihetselskende budskap skal løfte taket i Aulaen. Dette blir KORKs og deres peruanske sjefdirigent Miguel Harth-Bedoyas tolkning.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.