NRK Meny
Normal

KORK i Aulaen - Miguel Harth-Bedoya

Universitetets aula
torsdag 9. november kl. 19.30

Virtuos Strauss og sjefdirigentens Eroica

Kringkastingsorkestret og Miguel Harth-Bedoya
Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss

Miguel Harth-Bedoya, dirigent

  • Joseph Haydn: Ouverture til L’Isola Disabitata
  • Richard Strauss: Le Bourgeois Gentilhomme, suite
  • Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 3, Eroica

Velkommen til en konsert som skal få Kringkastingsorkestret til å skinne i all sin prakt, både i fulltonende samklang og med lysende enkeltprestasjoner.
Vårt virtuose ”solistverk” blir Richard Strauss´Borgeren som adelsmann. Utgangspunktet er Molières (og Lullys) komedie om M. Jourdains ønske om å tre inn i aristokratiet. Strauss´ og Hofmannthals versjon får vi her i suite-form, med en barokk sjarm og letthet i både musikk og orkestrering. Om publikum ikke blir glade av dette, er det neppe KORKs feil.
Det går en dramatisk streng fra Haydns ”Sturm und Drang”-ouverture fra 1779 til Eroica av Beethoven fra 1804. Dette er symfonien hvor Beethoven for alvor tar steget mot å gjøre symfonien til et livsviktig budskap. I tillegg til å sprenge rammene for hva og hvor mye en symfoni skal inneholde, er undertittelen Eroica faktisk dekkende, et heroisk og frihetselskende budskap skal løfte taket i Aulaen. Dette blir KORKs og deres peruanske sjefdirigent Miguel Harth-Bedoyas tolkning.

BILLETTER

Hør konserten direkte her

Klassiske konserter fra inn- og utland. Direktesendte konserter

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Aksel Rykkvin
Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Gunilla Süssmann