KORK i Aulaen - Augestad og Kamensek

Universitetets aula
torsdag 30. mars kl. 19.30

Tora Augestad
Foto: Åsa Maria Mikkelsen

Karen Kamensek, dirigent
Tora Augestad, mezzosopran

  • Philip Glass: The Light
  • Anders Hillborg: …lontana in sonno…
  • Nikolai Rimskij-Korsakov: Scheherazade

Tora Augestad er en av våre mest spennende sangere, med et repertoar som spenner over kabaret, samtidsmusikk og opera mm. En naturlig samarbeidspartner for et orkester som KORK. Den svenske komponisten Anders Hillborg skrev …lontana in sonno… i 2002, basert på dikt av 1300-tallspoeten Petrarca. Dette er dikt skrevet før og etter Petrarcas elskede Lauras død, og verket uttrykker i et stort register av vokale og klanglige variasjoner både savn og vakre minner av en elsket person. Scheherazade av Rimskij-Korasakov trenger kanskje ingen nærmere presentasjon som et av romantikkens kjerneverk, men om du trenger en påminnelse: Dette er eventyrlig og fargerik musikk med inspirasjon fra 1001 natt. The Light har nettopp lyset som inspirasjon. Philip Glass´ første fullblods orkesterverk fra 1987 ble skrevet 100 år etter at det banebrytende Michelson/Morley-eksperimentet på lys ble utført i Ohio.
Det er med stor glede vi ønsker Karen Kamensek tilbake som dirigent for andre gang denne sesongen, etter et svært lykkelig møte med orkesteret forrige sesong.

BILLETTER

Følg konserten direkte på NRK P2 og NRK klassisk

Dirigent: Karen Kamensek.
Solist: Tora Augestad, mezzosopran.
The Light, av Philip Glass.
...lontana in sonno..., av Anders Hillborg.
Scheherazade, verk 35, av Nikolaj Rimskij-Korsakov.
Direkte fra Universitetets aula i Oslo.
Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

Meloditimen med Tuva Syversten og Erlend Skomsvoll

Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.

Sveinung Bjelland spiller Sjostakovitsj

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.

Bratsjvirtuos spiller Grammy-vinner