Klassisk Vorspiel julelive 2019

KORK ønsker god jul med Klassisk Vorspiel Julelive fra Store studio.

Frode Larsen og Per Sundnes
Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Beate Lech og Kim Rysstad synger på Klassisk Vorspiel - Julelive 2019

For tredje år på rad lager herrene Per og Frode den ultimate julekonserten i Store studio. Fremragende solister, vidunderlig musikk, tull og tøys og flåkjefteri - og selvfølgelig garantert julestemning som varer helt til neste Vorspiel.

Tre ganger er en tradisjon!
For tredje år på rad lager herrene Per og Frode den ultimate julekonserten i Store studio. Fremragende solister, vidunderlig musikk, tull og tøys og flåkjefteri - og selvfølgelig garantert julestemning som varer helt til neste Vorspiel.

Tre ganger er en tradisjon! For tredje år på rad lager herrene Per og Frode den ultimate julekonserten i Store studio. Fremragende solister, vidunderlig musikk, tull og tøys og flåkjefteri - og selvfølgelig garantert julestemning som varer helt til neste Vorspiel.

  • Per Sundnes og Frode Larsen, programledere
  • Christian Eggen, dirigent og pianosolist
  • Kim Rysstad og Beate Lech, sang
  • David Hansen, kontratenor
  • Ingeborg Christophersen, blokkfløyte
  • Jothika Sivapalan, kornett
  • Florian Saberniak, sang

Tre ganger er en tradisjon!
For tredje år på rad lager herrene Per og Frode den ultimate julekonserten i Store studio. Fremragende solister, vidunderlig musikk, tull og tøys og flåkjefteri -
og selvfølgelig garantert julestemning som varer helt til neste Vorspiel.

Blant høydepunktene får du en flunkende ny julesang, skrevet av Beate Lech som fremfører den sammen med medstjernekjemper Kim Rysstad.

David Hansen spiller slemming i Hans og Grete på Operaen, og kommer innom for å gi julestemning og grøss.

Og ekstra spennende i år ble det å høre vinneren av KORKs julesangspesial. Premien var nemlig å være solist med KORK. KORK Julesangspesial!

Egentlig kunne alle i salen få være solist med KORK, bare de tok med blokkføyte, og da under kyndig veiledning av blokkfløytegudinne Ingeborg Christophersen.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.
KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.