NRK Meny
Normal

Klimakrav lyser opp Oslo-natten

"Vi kunne ha stoppet klimaendringene på toppmøtet i København i 2009, men vi gjorde det ikke". Dette er budskapet på veggen til Statsministerens kontor i kveld.

Barack Obama og Jens Stoltenberg
Foto: Greenpeace

Bildet forestiller USAs president Barack Obama og Norges statsminister Jens Stoltenberg i 2020. Det er Greenpeace som i kveld projiserer dem på veggen i regjeringskvartalet, og på storskjerm ved Stortinget.

"Beklager verden"

I Greenpeace - versjonen beklager Obama og Stoltenberg i 2020 at de ikke gjorde mer på klimatoppmøtet i København.

Bilde av projisering

Et bilde av Barck Obama og Jens Stoltenberg er projisert på veggen til Statsministerens kontor

Foto: Greenpeace

- Nå som president Obama skal ta i mot den prestisjetunge Nobels fredspris, bør han tenke på at 487 km fra Oslo ligger alle brikker på bordet, for å kunne sette sammen en rettferdig, vidtrekkende og juridisk bindende klimaavtale.

- Han vant prisen, nå er det tid for å fortjene den, sier klimadirektør Damon Moglen i Greenpeace USA.

- I halvtimen med Obama i morgen, må Stoltenberg bruke muligheten for å stille klimakrav til Obama, sier Truls Gulowsen, leder for Greenpeace i Norge.

Gulowsen, Damon Moglen, klimadirektør Greenpeace USA, og Marcelo Furtado, toppsjef i Greenpeace Brazil, holder klimavake ved Stortinget i kveld.

Selda Ekiz om temperatur og co2 siste 800 000 år.
Hvorfor gjør vi så lite når vi vet så mye? Per Espen Stoknes er klimapsykolog ved BI. Han viser hvilke mekanismer det er i oss som gjør oss til klimasinker, selv om vi vet bedre. 
Episode 1:10 Distanse. Det skjer ikke meg.