Hopp til innhold

Barnefaren etterlyses på nytt

Glåmdal tingrett har fattet ny beslutning om pågripelse av faren til barna i bortføringssaken i Kongsvinger. Det bekrefter politiet i dag.

FÅTT MANGE TIPS: Politiet mener det er godt håp om å finne de to jentene på 6 og 8 år.

BORTFØRT: De to jentene på seks og åtte år i Kongsvinger ble bortført den 10. juni. Barnefaren er etterlyst på nytt.

Foto: Politiet

I forrige uke ble det kjent at faren ikke kunne etterlyses likevel.

Farens advokat, John Christian Elden mente politiet måtte gjennomgå saken på nytt etter at lagmannsretten skal ha opphevet tingrettens beslutning om å pågripe han. Men i dag fattet Glåmdal tingrett altså en ny beslutning om pågripelse.

Kan bli anka

Masterudveien i Mellom Kongsvinger og Austmarka

GIKK AV BUSSEN: De to søstrene på seks og åtte år ble bortført da de gikk av skolebussen hos fosterforeldrene på Austmarka utenfor Kongsvinger den 10. juni.

Foto: Ann-Kristin Mo

Beslutningen som ble kjent i dag kom etter at Eidsivating lagmannsrett forrige uke opphevet den første beslutningen om pågripelse fra tingretten. Bakgrunn for opphevelsen var for knapp begrunnelse til at lovanvendelsen kunne prøves.

Det var altså ikke god nok grunn til å kunne pågripe barnefaren. Nå har tingretten gått gjennom saken på nytt, og fattet en ny beslutning om å etterlyse og pågripe han.

– Politiet vet foreløpig ikke om den nye beslutningen blir anket av advokat Elden skriver kommunikasjonsrådgiver i Hedmark politidistrikt, Karianne Dobloug i en pressemelding.

De to søstrene på seks og åtte år ble bortført da de gikk av skolebussen hos fosterforeldrene på Austmarka utenfor Kongsvinger den 10. juni. Den biologiske faren ble raskt etterlyst i forbindelse med bortføringen .

Kari-Anne Dobloug, informasjonsrådgiver i Hedmark politidistrikt

VIL HA TIPS: Politiet ønsker fortsatt hjelp fra publikum, sier kommunikasjonsrådgiver i Hedmark politidistrikt, Karianne Dobloug.

Foto: Jan Egil Løvbak

– Politiet har nok vært litt for raske i denne saken både da de gitt ut offentlig og da de gikk til Glåmdal tingrett med saken. Retten har oppfattet det slik at det var barnevernet som hadde omsorgsrett over barna, men det har vist seg å være feil. Det er foreldrene som har ansvaret og barnefaren er derfor etterlyst på feil grunnlag, sa Elden i forrige uke.

Han ønsker ikke å si noe om han har vært i kontakt med barnefaren de siste dagene.

Ønsker tips

Dobloug sier at politiet fortsetter etterforskningen i saken, men at de ikke har nye opplysninger å gå ut med nå. Politiet har fått mange tips i saken .

Politiet ønsker fortsatt at de som har opplysninger som kan knyttes til jentene, barnas far, kjøretøy eller personer som er sett i området hvor bortføringen skjedde tar kontakt.

Flere saker fra Innlandet

Hvit skogshare

Ser du hva som er feil med dette bildet?

Finnskogdagene

Nå går Finnskogdagene av stabelen: – En skikkelig milepæl