Mange tips etter Kongsvinger-kidnapping

Politiet har stor tro på at de skal finne de to jentene som ble kidnappet av maskerte menn i Kongsvinger går.

FÅTT MANGE TIPS: Politiet mener det er godt håp om å finne de to jentene på 6 og 8 år.

FÅTT MANGE TIPS: Politiet mener det er godt håp om å finne de to jentene på 6 og 8 år, som er kidnappet.

Foto: Politiet

Politiet har vært sparsomme med detaljer rundt bortføringen, men i dag tidlig sa Berntsen at den biologiske faren oppholdt fosterfaren 20-25 minutter, slik at han ikke fikk varslet verken sin kone eller politiet med en gang. Han understreker imidlertid at det ikke ble brukt direkte trusler.

Dermed fikk kidnapperne forsinket varslingen av grensestasjoner og norsk og svensk politi.

Berntsen ville heller ikke svare konkret på om noen andre elever observerte episoden da to jentene gikk av bussen, men sa at politiet har et greit bilde av hva som skjedde.

Ikke spor foreløpig

– Vi søker nå overalt der han kan tenkes å være. Det har ikke skjedd noen i natt som har brakt oss noe nærmere en løsning, sier Berntsen.

Med bakgrunn i forhistorien til disse to barna har det vært et sentralt spørsmål om de har hatt et eget sikkerhetsopplegg eller ikke. Berntsen ville i dag tidlig ikke kommentere dette noe nærmere.

Allmøte ved skolen

Ved Austmarka barne- og ungdomsskole blir det i dag fellesmøte der alle elevene får mer informasjon og oppfølging.

Maskerte menn

Det var tirsdag ettermiddag de to jentene ble kidnappet idet de gikk av skolebussen i Masterudveien i Kongsvinger

To maskerte menn og barnefaren deltok i bortføringen. De to maskerte mennene tok med seg jentene inn i det som trolig er en SUV-lignende sølvgrå Toyota. Deretter forsvant barnefaren til fots, og politiet mener han må ha hatt en bil stående i nærheten, til bruk under flukten.

Tiltalt for omsorgssvikt

I følge Dagbladet er faren tiltalt for omsorgssvikt. – Jeg kan bekrefte at barnevernssaken skulle opp i Fylkesnemnda denne uka, sier advokat John Christian Elden.

Elden sa også til VG at han er uenig i påstanden fra norske myndigheter om omsorgssvikt.

Politiet oppsøkte leilighet

Politiet var ved farens leilighet i Oslo ved 20.00-tiden tirsdag kveld, men dro like etter. Etter det NRK erfarer er det ikke noe som tyder på at barnefaren var til stede på adressen. Politiet skal heller ikke ha tatt med seg noen større beslag fra leiligheten.

Familien vil ha ro

Fosterfamilien ønsker ikke å gi intervjuer til media. Politiet sendte i går ut en pressemelding der de formidlet et ønske fra familien om ikke å bli kontaktet av journalister.