Hopp til innhold

Fire nye uker i varetekt for bortføringssiktet

Mannen som er siktet for å ha bortført sine to døtre fra Austmarka i Kongsvinger i juni, ble i dag varetektsfengslet i fire nye uker.

Kongsvinger

Politiet på stedet der de to søstrene ble bortført 10. juni. Jentene ble bortført fra Masterudveien, mellom Kongsvinger og Austmarka.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Politiet mener at det er fare for at mannen rømmer fra landet hvis han slippes ut av varetekt. 43-åringen har sittet varetektsfengslet siden 23. oktober og nå har Glåmdal tingrett avgjort at han blir sittende i fire nye uker.

Tok barna med til Tsjetsjenia

10. juni i år oppsøkte faren døtrene som var i fosterhjem på Austmarka. To makserte menn bortførtre jentene da de gikk av skolebussen på Austmarka. Det viste seg senere at de ble tatt med til hjemlandet Tsjetsjenia.

I august kom faren tilbake til Norge og ville forklare seg for politiet. Han mente det ikke det var snakk om noen bortføring, men at barnevernet hadde plassert jentene i fosterhjem på feil grunnlag.

I oktober ble mannen varetektsfengslet i fire uker etter at moren hadde anmeldt ham for bortføring. Han erkjente ikke skyld for noen av forholdene. Han samtykket ikke til varetekt og begjærte seg løslatt.

Tingretten sa nei til varetektsfengsling, men påtalemyndigheten påkjærte kjennelsen og Eidsivating lagmannsrett bestemte senere at han skulle varetektsfengsles.

Ikke svekket mistanke

I dag godtok Glåmdal tingrett at 42-åringen blir fengslet i ytterligere fire uker. Retten mener at det ikke har kommet fram noe som svekker mistanken om bortføring.

Siktede har ikke samtykket til varetektsfengslingen og hadde begjært seg løslatt. I et støtteskriv som retten mottok fra forsvareren pekes det på at han ikke har intensjoner om å unndra seg straff. Han mener også at en forlenget varetekt ville bety et uforholdsmessig stort inngrep.

Flere saker fra Innlandet

FOLKEFEST: Ola Venås ser mot Skeikampen og forklarer at det hver dag nesten året rundt, går flere folk på tur her.

Allemannsretten blei ikkje grunnlovfesta: Bonden Ola pustar letta ut