Hopp til innhold
Info fra NRK

NRK2 ny på dagtid

Fra januar 2018 har nyheter, sport og andre aktualiteter forkjørsrett på NRK2.

Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng pressekonferanse Ap etter sentralstyremøte 020118

NRK2 blir kanalen for nyheter, sport og aktualiteter og for ekstra nyhetssendinger og pressekonferanser, som her etter sentralstyremøtet i Ap 2. januar.

Foto: NRK

På dagtid får TV-seerne ekstra nyhetssendinger, pressekonferanser og aktualiteter både fra inn- og utland på NRK2.

- NRK ønsker ikke at nyhetshendelser skal avbryte programmer på NRK1 og håper endringene vil gi publikum et mer forutsigbart programtilbud, sier NRKs TV-sjef Arne Helsingen..

Nyheter, sport og aktualiteter på NRK2 på dagtid

NRK har ryddet i sitt TV-tilbud fra og med januar 2018. På dagtid blir NRK2 kanalen for nyheter, sport og aktualiteter, noe som vil føre til mindre endringer og et mer forutsigbart tilbud også på NRK1.

Mellom klokka 06 og 18 mandag til fredag vil nyheter, sport og andre aktualiteter bli prioritert på NRK2. Publikum vil også få ekstra nyhetssendinger, pressekonferanser og aktualiteter på denne kanalen.

NRKs TV-sjef Arne Helsingen

- Ønsket om et godt og forutsigbart sendeskjema både på NRK1 og NRK2 på dagtid ligger til grunn for endringene som er gjort i TV-tilbudet fra nyttår, sier TV-sjef Arne Helsingen.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

- Færre brudd og forskyvelser

NRKs TV-sjef Arne Helsingen sier ønsket om et godt og forutsigbart sendeskjema både på NRK1 og NRK2 på dagtid ligger til grunn for endringene som er gjort.

- Dette gjelder enten du er nyhetsinteressert eller ønsker godt TV-selskap med drama og faktaserier. På denne måten unngår vi brudd og forskyvelser i programtilbudet på NRK1, samtidig som aktualiteten blir ivaretatt på NRK2, sier Helsingen.

Han sier de har mottatt tilbakemeldinger fra seere som irriterer seg over at oppsatte programmer som for eksempel «Med hjarte på rette staden» har kunnet bli avbrutt av en nyhetshendelse på dagtid.

NRK2-tilbudet vil variere fra dag til dag

- Nå vil vi ikke programsette NRK2 på dagtid. Hvordan innholdet på NRK2 blir den enkelte dag vil variere ut i fra nyhetsbildet den aktuelle dagen, forklarer han.