NRK Meny
Normal

Serietyv hadde to hemmelige tyvegods-lager

Etter den lange jakten på innbruddstyven (28) fra Marokko, oppdaget politiet at han hadde to proppfulle lagre med tyvegods. – Vi tror han har flere skjulte gjemmesteder, sier politiet.

Tyvgods fra én mann

SAMLET PÅ TYVEGODS: Så langt har politiet funnet to lagre med tyvegods, som stammer både fra Rogaland og Hordaland. Bildet er fra et tidligere beslag på Jæren som 28-åringen allerede er dømt for.

Foto: Politiet

Tre ganger klarte 28-åringen fra Marokko å stikke av fra politiet. 9. desember var flukten slutt.

Den notoriske innbruddstyven sitter fengslet, og politiet er i gang med å nøste opp i hans omfattende serie av vinningslovbrudd. Det er en krevende jobb.

– Vi har funnet lagre to nye steder, et hus i Haugesund og en hytte på Tysvær. Men vi frykter at han har enda flere gjemmesteder. Vi har gjort flere hundre enkeltbeslag som vi nå går igjennom. Det er snakk om verdier til mange 100.000 kroner, fra dyre sykler til klokker og fotoobjektiver, forteller leder ved etterforskningsseksjonen i Haugesund, politioverbetjent Torbjørn Nervik.

Beslagene kommer i tillegg til tidligere funn etter et serieinnbrudd på Jæren, med alt fra telefoner og lesebrett til jakker og smykker.

Han kjørte en elbil som gikk tom for strøm. Heldigvis fikk vi stoppet ham før han fikk stjålet en ny bil.

Torbjørn Nervik, etterforskningsleder

Leter etter eierne

Tyvegodset stammer i mange tilfeller fra bolig- og hytteinnbrudd. Politiet setter nå inn ressurser for å få levert tingene tilbake til sine rettmessige eiere.

– Ja, målet er å få dem tilbakeført, men det vil ta tid. Beslaget er veldig stort, sier Nervik.

Torbjørn Nervik

ETTERFORSKNINGSLEDER: Politioverbetjent Torbjørn Nervik ved Haugesund politistasjon.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Nå er 28-åringen mistenkt for flere forhold i Hordaland, blant annet på Sveio.

– Litt tilbake i tid hadde vi fire innbrudd på samme sted på én uke. Vi har mistanke om at han kan ha vært gjerningsmann. Pengebeløp på flere titalls tusen kroner forsvant, forteller Sveio-lensmann Kåre Ravn Ottesen til NRK.

LES OGSÅ: Rømlingen tatt i Fjæra i Åkrafjorden

LES OGSÅ: Mann (28) tiltalt for 31 innbrot

Gikk tom for strøm

Marokkaneren ble pågrepet da han prøvde å rømme ut i elva i Fjæra innerst i Åkrafjorden. Våt og kald ble den spake tyven fiske opp av vannet.

Årsaken til at mannen flyktet til fots er litt kuriøs:

– Han kjørte en elbil som gikk tom for strøm. Heldigvis fikk vi stoppet ham før han fikk stjålet en ny bil, sier Nervik.

Da han ble fakket hadde rømlingen vært etterlyst over hele landet siden 28. oktober. Den gang stakk han stakk av fra politiet på vei inn i rettslokalene til Jæren tingrett i Sandnes, der han ble dømt til fengsel i tre og et halvt år uten å være til stede.

Nå må han sone denne straffen, i tillegg til at han trolig må gjøre opp for flere nye forhold.

– Både her i Haugesund og i Søndre Buskerud har vi titalls tilleggssaker på ham, bekrefter etterforskningslederen.

– Samtykker til fengsling

28-åringens forsvarer, advokat Tarik Abbou, bekrefter til NRK at klienten har samtykket til fengsling.

Hvordan mannen ellers stiller seg til fengselsdommen fra Jæren og den nye siktelsen har Abbou ingen kommentar til, da han ennå ikke har hatt utfyllende samtaler med sin klient.

LES OGSÅ: Politiet: – Han skal ikke rømme en gang til

I haust har ei nabogruppe på meir enn 80 personar patruljert på Jæren om nettene. – Eg vil ikkje kalla det borgarvern, men «aksjon nabohjelp», seier lensmann i Hå, Oddvar Tengesdal.

BORGERVERN: I 2013 var jærbuene så lei av innbruddstyvens herjinger at de opprettet privat borgervern.