NRK Meny
Normal

Politiet: – Han skal ikke rømme en gang til

28-åringen som er dømt for innbruddsraid i Sør-Rogaland, og siktet for det samme i Nord-Rogaland, fremstilles nå for varetektsfengsling. Politiet håper på fire uker.

Etterlyst for fleire innbrot

28-åringen fra Marokko er utvist fra Norge og dømt til fengsel i 3 1/2 år for innbrudd i privatboliger.

Foto: Politiet

– Vi har laget en risikoanalyse for stor rømningsfare, og setter i verk nødvendige tiltak for å hindre at han skal rømme en gang til, sier leder for fellesoperativ enhet i HSPD, Bernt Norvalls til NRK.

Han snakker om den 28 år gamle mannen fra Marokko, som har klart å stikke av fra norsk politi tre ganger siden 2009, som ble etterlyst i hele landet 28. oktober, og som ble tatt i Fjæra i Åkrafjorden natt til i går.

Forventer at han flyttes til fengsel i dag

Politiet har i dag sendt inn papirene der de ber om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud. De skal ikke ha et vanlig fengslingsmøte for den tyverimistenkte 28 år gamle marokkaneren, men såkalt kontorforretning, melder Haugalandsnytt.

– Det betyr at saken blir fremstilt for retten uten at han er fysisk til stede, sier Norvalls.

Det ventes at han blir overført til fengsling etter det.

– Vi forutsetter at han blir varetektsfengslet, og han vil da bli overført til et ordinært fengsel med en gang. Vi legger opp til at det skal skje i løpet av dagen, sier han.

Dømt for innbruddsraid på Jæren

Mannen ble i oktober dømt av Jæren tingrett til fengsel i tre og et halvt år, for å stå bak flere innbrudd. Grunnen til at han ikke allerede sitter i fengsel, er at han stakk av fra politiet på vei inn i rettslokalene i Sandnes i oktober. Nå skal politiet jobbe med å legge flere år til på straffen hans.

– Nå blir det en samordning av etterforskningen. Han har jo vært innom andre politidistrikt tidligere, som vi skal samarbeide med i etterforskningen. Etter det kommer en rettssak, og en eventuell dom, sier han.

Må bekrefte identiteten hans

Mannen, som politiet tror er fra Marokko, er utvist fra Norge. Men han har ikke papirer, og politiet er derfor ikke hundre prosent sikre på at han kommer fra Marokko. Det må bekreftes før han kan sendes ut av landet.

– Den forvaltningsmessige konsekvensen av at han har begått så alvorlig kriminalitet er at han ikke lenger har opphold i Norge, og vil bli sendt ut. Før det må vi være sikre på identiteten hans, og hvilket land han faktisk kommer fra, sier Norvalls.