Hopp til innhold

Rømlingen tatt i Fjæra i Åkrafjorden

Det hjalp ikke å hoppe i elva, rett før midnatt ble den etterlyste rømlingen tatt. 28-åringen har stukket av fra politiet flere ganger før, denne gang lover politiet at de skal klare å holde på ham.

Etterlyst for fleire innbrot

28-åringen fra Marokko er utvist fra Norge og dømt til fengsel i 3 1/2 år for innbrudd i privatboliger.

Foto: Politiet

28 åringen fra Marokko har klart å stikke av fra det norske politiet tre ganger siden 2009. Han har vært etterlyst i hele landet siden 28. oktober, da han stakk av fra politiet på vei inn i rettslokalene til Jæren tingrett i Sandnes. Han ble da dømt til fengsel i tre og et halvt år for å stå bak flere innbrudd.

– Vi hadde en stor og vellykket politioperasjon, sier operasjonsleder Tore Frøyland Jensen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt. Store styrker stengte av hele Fjæra innerst i Åkrafjorden, slik at det ikke var noen mulighet for å stikke av. Da 28-åringen ble oppdaget av en politipost, hoppet han ut i elva.

– Han var våt og kald, og ganske spak da han ble hentet opp, sier Jensen.

Han var lett nedkjølt, og fikk legetilsyn. Etter at han hadde fått varmen igjen, ble han satt i arresten.

– Det er overhengende fare for rømming, så vi kommer til å sette i verk tiltak når han skal framstilles for retten, men først skal han avhøres ved hjelp av tolk, sier Jensen.

I går ble et Sea King redningshelikopter og mannskap fra Røde Kors satt inn i letingen etter mannen. Politiet fryktet at han var i fare, og trengte hjelp. 28-åringen var på rømmen i et vanskelig terreng å ta seg fram i, og været var dårlig.

Åkrafjordtunet

Flere nyheter fra Rogaland