NRK Meny
Farida
Foto: Privat

Farida-saken

Oppsummert

Farida og moren kom til Norge i 2011 og ble tvangsreturnert til Afghanistan i 2015. Lagmannsretten kom i juni kom frem til at Utlendingsnemdas vedtak om å tilbakekalle oppholdstillatelsen til Farida var ugyldig. Saken skal nå opp i Høyesterett.

 • Kjenseth: – Smålig av UNE

  Venstres Ketil Kjenseth reagerer på Utlendingnemndas vedtak i Farida-saken. – Saken har nå gått gjennom alle rettsinstanser, og vunnet fram. Et organ som UNE kan bruke skjønn, særlig i en så spesiell sak som dette er det lov å være raus, sier Kjenseth.

  Kjetil Kjenseth står utendørs med noen trær og en bygning bak seg.
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Snakker Faridas sak i Høyesterett

  Advokat Vera Vikki innledet andre dag i Farida-saken med at statens anke må forkastes og asylsaken komme opp til ny behandling. Hun mener sikkerhetssituasjonen i Afghanistan har endret seg betraktelig, men at utlendingsmyndighetene ikke har tatt hensyn til det.

  Advokat Vera Vikki i Høyesterett
  Foto: Erlend Moe / NRK
 • Farida-støttespillere i Høyesterett

  Et titalls venner og støttespillere fra Dokka har tatt turen til Høyesterett for å følge behandlingen av Farida-saken. Den nå 12 år gamle afghanske jenta ble sendt ut av Norge i 2015 sammen med familien, men har vunnet mot Staten i to rettsinstanser.

  Støttegruppe Farida i Høyesterett
  Foto: Erlend Moe / NRK
Faridas støttespillere på Dokka holder støttekonsert