NRK Meny
Farida
Foto: Privat

Farida-saken

Oppsummert

Farida og moren kom til Norge i 2011 og ble tvangsreturnert til Afghanistan i 2015. Lagmannsretten kom i juni kom frem til at Utlendingsnemdas vedtak om å tilbakekalle oppholdstillatelsen til Farida var ugyldig. Saken skal nå opp i Høyesterett.

 • Snakker Faridas sak i Høyesterett

  Advokat Vera Vikki innledet andre dag i Farida-saken med at statens anke må forkastes og asylsaken komme opp til ny behandling. Hun mener sikkerhetssituasjonen i Afghanistan har endret seg betraktelig, men at utlendingsmyndighetene ikke har tatt hensyn til det.

  Advokat Vera Vikki i Høyesterett
  Foto: Erlend Moe / NRK
 • Farida-støttespillere i Høyesterett

  Et titalls venner og støttespillere fra Dokka har tatt turen til Høyesterett for å følge behandlingen av Farida-saken. Den nå 12 år gamle afghanske jenta ble sendt ut av Norge i 2015 sammen med familien, men har vunnet mot Staten i to rettsinstanser.

  Støttegruppe Farida i Høyesterett
  Foto: Erlend Moe / NRK
 • Farida-saken i Høyesterett

  I dag kommer Farida-saken opp for Høyesterett. Den afghanske jenta, som nå har blitt 12 år, bodde på Dokka, men tvangsreturnert til Afghanistan i 2015. Nå nærmer det seg en endelig avklaring om hun og moren får opphold i Norge.

  Farida
  Foto: Privat
 • Faridasaka til Høgsterett i ebruar

  Det er no klart at Høgsterett kjem til å behandle anken i Farida-saka 27. og 28. februar. Farida har budd i Afghanistan etter at ho og familien blei tvangsreturnerte frå Dokka for vel to år sidan. Familien har vunne utvisingssaka mot staten både i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett, men Staten har anka saka til Høsterett. Dette har mellom andre Støttegruppa for Farida reagert sterkt.

  Farida (9) i leiligheten i Afghanistan
  Foto: NRK
 • Farida-saken til Høyesterett

  Høyesterett skal behandle statens anke i saken som handler om 11 år gamle Farida familien som ble sendt til Afghanistan i 2015. Familien har senere vunnet saken mot Utlendingsnemnda i to rettsinstanser. UNE har dermed anket til Høyesterett.

Faridas støttespillere på Dokka holder støttekonsert

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Det blir lokaloppgjør i finalen

  Storhamar slo Frisk Asker 3-2 i semifinalen i går, og er dermed klar for finale mot Lillehammer. Dette var den fjerde kampen i semifinaleserien mot Frisk Asker.

 • Savnede i god behold

  De to personene som var meldt savnet på Valdresflye i natt er nå undersøket av helsepersonell og begge er i god behold. De to kom bort fra hverandre, og den ene hadde falt ned en skrent, uten at det førte til alvorlige skader.