NRK Meny

Drap på Kirkenær

Oppsummert

Torsdag 23. oktober 2014 ble ei kvinne funnet drept i huset der hun bodde på Kirkenær i Grue kommune i Hedmark.

 • Drapsdom blir stående

  Høyesterett har forkastet anken fra mannen som er dømt for å ha drept en kvinne i Grue høsten 2014, skriver Glåmdalen. Dermed blir dommen fra lagmannsretten stående. Mannen ble dømt til tvungent psykisk helsevern.

  Drap Kirkenær
  Foto: Odd Ragnar Lund / NRK
 • Dømt til psykisk helsevern for drap

  Mannen som er tiltalt for å ha drept ei kvinne på Kirkenær i Grue i 2014, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Det har Eidsivating lagmannsrett bestemt. Han fikk samme dom i tingretten, men anket dommen fordi han mener han ikke står bak drapet.

  Drap Kirkenær
  Foto: Odd Ragnar Lund / NRK
 • Videre fengslet etter drap

  Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne på Kirkenær i fjor er varetektsfengslet i ytterligere fire uker. Statsadvokatene i Hedmark og Oppland har nå saken, og de venter på en tilleggsuttalelse fra de sakkyndige, før de tar en avgjørelse i saken.

 • Forlenget varetekt etter Grue-drap

  Mannen som er siktet for drap på ei kvinne på Kirkenær i Grue for en måneds tid siden er varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøkskontroll. Det bestemte Glåmdal tingrett i dag. Mannen i 40-årene ble pågrepet kort tid etter drapet, og har vært varetektsfengslet siden 23. oktober.

 • Siktede fortsatt ikke avhørt

  Politiet har fortsatt ikke fått avhørt mannen som er siktet for drapet på den 63-år gamle kvinnen i en bolig på Kirkenær, opplyser informasjonsrådgiver ved Hedmark politidistrikt, Karianne Doblaug.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Rolig start for Røde Kors

  Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

 • To leteaksjoner i Oppland

  Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.

 • Ras sperrer veien

  Et lite snøras har gått på riksvei 15 ved Bybergtunellen i Lom og sperrer veien. Ingen er tatt i raset. Det blir skiltet omkjøring. Politiet i Innlandet ber trafikanter om ikke å snu og skape farlige situasjoner i veibanen.