Vitner i Grue-drapet: – Vi trodde hun sov, men hun kan ha vært død

GLÅMDAL TINGRETT (NRK): To venner av kvinnen som ble drept i Grue i oktober i fjor vitnet i retten i dag.

Mistenkelig dødsfall i Grue

DREPT: En kvinne ble funnet drept i hjemmet sitt på Kirkenær i Grue kommune i oktober 2014. Mannen som bodde i etasjen over er tiltalt for drapet.

Foto: Odd Ragnar Lund

Mannen som står tiltalt for i psykotisk tilstand å ha drept en 63 år gammel kvinne på Kirkenær i Grue i oktober i fjor, nektet for å ha drept henne da rettssaken startet mandag.

– Trodde hun sov

To venner av den drepte kvinnen fortalte i retten i dag at de kom innom på besøk dagen før kvinnen ble funnet død.

– Døra sto åpen og hun lå på sofaen og sov. Jeg tenkte aldri at det kunne ha skjedd henne noe på dette tidspunktet, sa kvinnen i retten i dag.

Hun forklarte at den drepte kvinnen tidligere hadde fortalt at hun hadde sovet dårlig i mange netter fordi 49-åringen, som nå står tiltalt og som bodde i andre etasje, var så urolig nattetid.

– Vi ropte navnet hennes noen ganger, men vi fikk ingen reaksjon. Jeg tenkte at hun trengte å få sove og vi dro, men sett i ettertid kan hun ha vært død allerede da, men jeg tenkte ikke det da, sa kvinnen.

Fant kvinnen død

Likevel slo hun seg ikke helt til ro med at alt var i orden, og det endte med at hun kjørte deres felles venn til kvinnen morgen dagen etter.

Kvinnen lå fortsatt i sofaen da mannen kom denne morgen og han fikk ikke kontakt med henne.

– Jeg ringte ambulanse og jeg fikk beskjed om å snu på henne. Jeg fikk blod på hendene, sa mannen i retten.

Obduksjonsrapporten viser at kvinnen hadde mange kuttskader på kroppen. Obduksjonsrapporten viser også at kvinnen kan ha vært død ettermiddagen dagen før da de to omgangsvennene var på besøk.

49-åringen som står tiltalt for drapet, husker lite fra tiden rundt drapet skal ha skjedd og er vurdert psykotisk i denne perioden og er dermed strafferettslig utilregnelig.

Kvinnen døde av stikkskader i brystet og politiet har funnet en kniv som er brukt som drapsvåpen.