NRK Meny
Normal

Patrick Thoresen: - Vil gi alt for Storhamar

Stjernespilleren er tilbake i Storhamar og forventningene er skyhøye. I går møtte 3000 personer opp for å se Thoresen trene.

Patrick Thoeresen tilbake i Storhamar

TILBAKE: Patrick Thoresen satte pris på mottakelsen til supporterne.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Etter 16 års fravær og spill i utlandet er Patrick Thoresen tilbake i gamleklubben.

Mandag hadde Storhamar sin første trening på is og interessen var enorm. 3000 personer kom og ønsket Thoresen velkommen hjem med trampeklapp.

– Dette setter vi gutta veldig stor pris på. Første istrening har alltid vært spesiell i Storhamar, i år ble den litt ekstra spesiell, sa Thoresen underveis i treninga.

Stjernespilleren har god tro på gamlelaget sitt, en drøy måned før GET-ligaen starter. Og med en av norgeshistoriens beste spillere på laget, vokser nok også forventningene.

– Vi har et sterkt lag på papiret, men så er det mye som skal stemme før poengene blir delt ut. Vi skal gjennom harde treningsperioder og bygge laget, og det er en lang sesong. Men det ser spennende ut.

Kan ombestemme seg

Men døra til profflivet i utlandet er ikke helt lukket. Veteranen har en klausul i ettårskontrakten om at han kan forlate klubben mellom 1. og 31. desember.

– Jeg kommer til å være i Storhamar fram til da, så får vi se. Akkurat nå er jeg 110 prosent til stede her. Jeg kjenner jeg trives veldig godt med å være hjemme, sa Thoresen.

Ville hjem

33-åringen, som sto uten kontrakt etter oppholdet i den sveitsiske klubben ZSC Lions i Zürich, har vært tydelig på at han en gang ønsket å komme tilbake til Storhamar.

– Det er noe jeg har grublet på i mange måneder. Å være borte så mye fra barna sine, har tatt på. Jeg har et ønske om å være en del av hverdagen deres, sa Thoresen til NRK da det ble kjent at han skulle vende hjem til Storhamar.

Lang og god CV

Patrick Thoresen ble tidenes yngste Storhamar-debutant som 15-åring i 1999 og han har en lang rekke storklubber på CV-en. I 2012 ble han den første norske ishockeyspilleren i historien til å bli tatt ut på et all-star lag ved et ishockey-VM.

I Storhamar skal Patric spille sammen med broren Steffen som også nylig har tegnet kontrakt med Hamar-klubben.