Har brukt seks mann i døgnet på vakthold rundt dobbeltdrapssiktede

Politiet har brukt store ressurser på vakthold rundt mannen som er siktet for dobbeltdrapet i Kirkenes. Nå vil de be om varetektsfengsling i åtte nye uker.

Minnestund

SKULLE TIL KRISESENTER: Pimsiri Songngam (37) og sønnen hennes Petchngam (12) ble drept natt til 29. august. Songngam hadde tatt kontakt med krisesenteret i Sør-Varanger og med politiet. Politiet har i etterkant fått kritikk for å ikke ha forstått alvoret i saken.

Foto: Ida Karine Gullvik / NRK

– Det gjenstår fortsatt en del etterforskning, og vi mener det er nødvendig å holde siktede i varetekt både på grunn av bevisforspillelsesfaren, men også på grunn av unndragelsesfaren, sier etterforskningsleder Torstein Pettersen.

Torstein Pettersen

Etterforskningsleder Torstein Pettersen ved Kirkenes politistasjon.

Foto: Amund Trellevik/NRK

Mannen som er siktet for drapene på Pimsiri Songngam (37) og sønnen hennes Petchngam (12) natt til 29. august, har inntil i dag vært innlagt på sykehuset i Kirkenes.

Det har også betydd at politiet har måttet sørge for å ha betjenter på sykehuset som holder vakt.

– Det er veldig uvanlig at vi har vakthold som krever så mye ressurser over så lang tid, sier Pettersen, som forteller at dette arbeidet har lagt beslag på seks politibetjenter i døgnet.

– På en liten politistasjon så blir det en ganske stor del av den operative styrken som går med på rent vakthold. Det gjør selvsagt at vi må prioritere å legge til side en del annen politiarbeid i denne perioden.

Les også: Fortsetter med nye avhør etter drapet i Kirkenes

Dobbeltdrap i Kirkenes: Lokalsamfunnet minnes Pimsiri og Petchngam

LOKALSAMFUNNET MINNES: Det har vært stort engasjement lokalt i Kirkenes for å få samlet inn penger for å få sendt Songngam og sønnen hjem til Thailand for å begraves der.

Foto: Ida Karine Gullvik / NRK

– Fare for unndragelse

Politiet vil på fredag be om åtte nye ukers varetekt for den siktede mannen, men dette vil ikke fortsette å gå ut over politiets arbeid i området, sier Pettersen.

– Hans helsetilstand er så bra at han vil bli overført til kriminalomsorgen og fengslet i dag, sier han.

– Da vil også vår del av vaktholdet avta og de ressursene som har blitt brukt kan vi da bruke på ordinær polititjeneste igjen.

Han understreker at vaktholdet ikke har gått på bekostning av prioriterte saker som vold og sedelighetskriminalitet. Politiet mener også at de har klart å opprettholde en forsvarlig beredskap i kommunen.

– Hvorfor har det vært nødvendig med så mye vakthold?

– Når han er i politiets varetekt er det vårt ansvar å passe på ham, sier Pettersen.

– Vedkommende er fengslet fordi det foreligger en unndragelsesfare, og i det så ligger det jo at vi må være til stede og passe på.

Politiet har tidligere uttalt at de tror den siktede har drept Songngam og sønnen hennes, og så forsøkt å skade seg selv. Siktede har erkjent å ha drept de to, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Les også: Mener politiet ikke fulgte retningslinjer som kunne avverget dobbeltdrap