Fylkessammenslåing får Facebook til å rase

Nordland, Troms og Finnmark kan bli et storfylke. Etter forslag fra Høyre, ble fylkestinget i Finnmark i går enig om å gå inn samtaler om en sammenslåing. Det blir ikke godt mottatt på Facebook.

Facebook raser

På Facebook hagler det med Nei-meldinger etter at det i går ble kjent at dialogen om fylkessammenslåing skal starte igjen.

På grunn av et vedtak fra politikerne i Finnmark, om at de ikke skal ha samtaler om samarbeid og sammenslåing av fylkene i nord, har det lenge vært stille rundt teamet fylkessammenslåing.

Onsdag ble fylkestinget i Finnmark enige om at dialogen nå kan starte igjen.

– Jeg tror at det kan gå veldig fort hvis det først skjer noe nå. Enten så gjør vi det med at vi jobber for å få en god løsning for Finnmark, eller så vil nok Stortinget til slutt peke på hvordan vi skal se ut, sa Jo Inge Hesjevik, gruppeleder for Høyre, til NRK i går.

Facebook raser

Nyheten om at fylkessammenslåing igjen er oppe til diskusjon, har fått Facebook til å rase.

NEI !!!

Kommentar fra Facebook

På NRK Finnmark og NRK Troms sine Facebook-sider er det en overveldende majoritet av soleklare nei.

Flere kommenterer at de tror det vil bli for stort.

Nei, nå må det bli slutt på sentralisering tullet. Finnmark er stort og har ressurser til å klare seg alene. Det blir for stort,og vi vet hvem som taper når knappe ressurser skal fordeles.

Kommentar fra Facebook

Ordfører positiv

Bugøynes i Sør-Varanger kommune er en av de mange utpostene i et potensielt kjempefylke bestående av Nordland, Troms, og Finnmark.

Rune Rafaelsen

Ordfører i Sør-Varanger, Rune Rafaelsen, tror det er en god idé med fylkessammenslåing.

Foto: Amund Trellevik/NRK

Ordfører Rune Rafaelsen (Ap) er i motsetning til majoriteten på Facebook positiv til forslaget.

– Hele den prosessen som nå igangsettes av de nordnorske fylkeskommunene syns jeg er veldig fornuftig.

– Kan regionene bli for store?

– Vi er jo veldig få folk, og geografisk er vi veldig store, men jeg tror det er fornuftig at vi får en felles nordnorsk region, sier han.

Jeg er luta lei av å høre om fylkesammenslåinga, det er bare tull altihop, fylkan her er bra som dem er. Slå sammen småfylkan i sør Norge.

Kommentar fra Facebook

– Spiller ingen rolle hva hesten heter

Svein Ruud er daglig leder i Norway King Crab, og selger kongekrabbe til hele verden fra det lille tettstedet i Finnmark. Han lar seg heller ikke skremme av tanken om nye fylkesgrenser.

Facebook
Foto: Skjermdump fra Facebook

– Vi har en glimrende dialog med Finnmark fylkeskommune slik som det er i dag, de er ikke viktige i vår hverdag, og jeg tror at om den fylkeskommunen omfatter de tre nordligste fylkene så tror jeg ikke det vil være noe negativt for oss, sier Svein Ruud, daglig leder for Norway King Crab.

Alle de tre nordnorske fylkestoppene vil nå diskutere sammenslåing. Men beskjeden fra Tromsø, Vadsø, og Bodø er at Oslo da må gi dem mer makt. Får de det, kan Nord-Norge få et nytt navn.

– For meg spiller det ingen rolle hva hesten heter så lenge hesten drar kjerra, sier Ruud.

Bilder fra Bugøynes og Norway King Crab. Intervju med Svein Ruud, Sør-Varanger-ordfører Rune Rafaelsen, samt innbyggere i Bugøynes om å slå sammen Finnmark, Troms og Nordland til et fylke.