– Dette er avhengighetskapende

Linda Treseng fra Nordkisa er første norske kvinne som vinner det lengste rittet på 700 kilometer i mix-klassen i Offroad Finnmark.

Vinnere av Offroad Finnmark 700 mix

Linda Treseng er ikke sikker på om hun deltar på Offroad Finnmark til neste år. – Jeg blir ihvertfall ikke å delta på of700, det er jeg ganske sikker på, sier hun. Her etter målgang sammen med sin makker Jørn Kandola i Team Rye XP - Merida.

Foto: Niels Westphal / Offroad Finnmark

Sammen med sin makker i Team Rye XP - Merida, Jørn Kandola, trampet Treseng over målstreken fredag kveld klokken 23:11. Da hadde hun tre dager, 11 timer og 11 minutter bak seg på sykkelsetet.

– Jeg har veldig blandede følelser. Det er sårt og ømt i kroppen, samtidig som det har ikke helt har gått opp for meg ennå at det gikk tross alt. Vi er lettet, men man blir minnet om at man har fått litt juling, særlig når man beveger seg, sier Treseng.

Ømme føtter

Treseng synes Offroad Finnmark er et unikt og fantastisk arrangement.

– Det synet som møtte oss i Stabbursdalen var så utrolig flott, og det aller fineste øyeblikket var på det siste strekket ned en dal, vi måtte stoppe og nyte øyeblikket der. Vissheten om at nå holder det hele veien inn, det er stort å kjenne på den følelsen, forteller hun fra hotellsengen, med beina i været.

– Vi gleder oss til i kveld, til banketten. Der bruker det å være veldig hyggelig med bilder, videoer og god stemning. Vi håper bare at vi får på oss penskoene, ellers må vi gå barbeint, sier Treseng.

Linda Treseng er to ganger vinner av of300 og tok nå sin første seier i of700.

Fornøyd rittleder

Daglig leder Jørund Greibrokk i Onroadfinnmark

Rittleder i Offroad Finnmark Jørund Greibrokk, skryter av de frivillige som har jobber med arrangementet. – Jeg er så stolt av de som jobber knallhardt ute på feltet, sier Greibrokk.

Foto: OnroadFinnmark/Jon Vidar Bull

– Dette er det største og beste vi har hatt, uten tvil. Vi har hatt to tøffe ritt i år, hardere enn ifjor. Det er mange slitne ryttere som kommer i mål, og forbausende få brutte lag, sier rittleder Jørund Greibrokk.

Han synes hele arrangementet har vært ekstremt vellykket i forhold til at alt har fungert når det gjelder å kunne ha kontroll på sikkerhet og trackingen.

– Det er ikke lett å gjøre noe med gsm-dekninga på fjellet, men det har fungert. Jeg er veldig fornøyd med arrangementet, som har vokst mye. De frivillige er mye av årsaken , spesielt når det skjer ting som man ikke kan forberede seg til. De er nøkkelpersoner, er ekstremt dyktige og finner løsninger i samråd med ryttledelsen, sier Greibrokk.

LES OGSÅ: – Hadde ikke trodd at damer kunne sykle så fort