Hopp til innhold
Utsikt over Tromsø by fra Fjellheisen.
Tromsø 20180915. Utsikt over Tromsø by fra Fjellheisen. Tromsøbrua, Tromsøya, Ishavskatedralen, Tromsøysundet. Foto:

Byen topper selvmordsstatistikken: Nå skal lærerne sendes på kurs

Alle grunnskolelærere i Tromsø skal frikjøpes og kurses for å stå bedre rustet i møte med elever som sliter med selvmordstanker. Kommunen topper selvmordsstatistikken.

Ingebjørg Blindheim

Ingebjørg (22) har vore «livvakt» for suicidale jenter på nett – no får ho Tabuprisen

BERGEN (NRK): 22-åringen etterlyser fleire behandlarar og meir kunnskap om kvifor unge får sjølvmordstankar. – Noreg må skjøne at det som er gjort til no ikkje funkar.

Feilmelding fra Instagram "Action Blocked"

Instagram kaster ut frivillige som vil hjelpe ungdom

En frivillig hjelpeorganisasjon som tar kontakt med folk i krise på Instagram, blir kastet ut gang på gang av teknologiselskapet. Årsak: De sender for mange likes og har for mange samtaler med unge på en gang.

Illustrasjonsbilde av advarslene du får fra Instagram hvis du poster innhold som inneholder selvskading. Det står "Kontoen din kan bli slettet", "Innlegget ditt er i strid med våre retningslinjer". I bakgrunnen er det nettverkstråder med gule varseltrekanter.

Visste om smittsomme selvmordsbilder – Instagram gjorde ingenting

I over tre måneder har Instagram latt bilder og video av selvmord og selvskading ligge på sine sider – til tross for at de kjente til dem. Først da NRK igjen stilte spørsmål om et skjult nettverk på plattformen, begynte selskapet å fjerne det skadelige innholdet.

Ingebjørg Blindheim og Karoline Thorbjørnsen

Rekordmange unge tek kontakt om sjølvmord

Aldri før har så mange unge tatt kontakt om sjølvmord og sjølvmordstankar: – Eit teikn på meir openheit, meiner Nelli Kongshaug i Kors på halsen.

Ingebjørg Blindheim og Karoline Thorbjørnsen i samtale med Bent Høie.

Reagerer på Høie-møte: – Forebygging er viktigere enn åpenhet

Åpenhet er vel og bra, men når skal vi sette oss sammen for å forebygge, spør Ingebjørg Blindheim og Karoline Thorbjørnsen?

Karoline Thorbjørnsen og Ingebjørg Blindheim i Psyktærlig hilser på helseminister Bent Høie under markeringen de arrangerte.

Kaller inn til møte om selvmord

Helseminister Bent Høie inviterer en rekke interesseorganisasjoner, forskere og eksperter til et møte om åpenhet rundt selvmord. Også de unge jentene som nylig arrangerte en markering foran Stortinget, er invitert.

Illustrasjonsbilde av 10 sykehus i sirkel som symboliserer BUP. 8 av dem har vanlige farger, mens 2 av dem er røde. 8 av 10 BUP-etater har forbedret rutinene sine. I midten er det bilde av Andrine fra Trigger Warning-saken.

Avsløring om skjult nettverk: Nye tiltak satt i gang over hele landet

Åtte av ti avdelinger i barne- og ungdomspsykiatrien har satt i gang nye tiltak etter NRKs avsløringer om Andrine og et hemmelig nettverk på Instagram.

Selvmordsmarkering i Oslo

Markering mot selvmord flere steder i landet

Det er stort oppmøte under selvmordsmarkeringene rundt om i landet.