Dessverre nødvendig, men ikke feigt At gjestene ønskes velkomne på restauranter og barer med bord og stoler med minst en meters avstand, er nødvendig. Av Bent Høie
Feigt av Høie Å snikstenge utelivet ved å gjøre det umulig å holde åpent, er direkte feigt. Av Kjetil Gaarder
– Det var gjennomgåande ureint på kjøkenet BRUMUNDDAL (NRK): Stengde McDonalds på dagen. Av Marte Iren Noreng Trøen og Frode Meskau
Norske kokker soper inn matpriser, men må jobbe hardt for å få gjester Norske mesterkokker er verdenskjent for sine enorme prestasjoner. Men her hjemme det en evig kamp om kundene. – Det er blod, svette og tårer, sier gullvinner Charles Tjessem. Av Marte Skodje
8 av 10 bedrifter i overnattings- og serveringsbransjen brøt loven Mangelfulle arbeidsavtaler og uforsvarlig arbeidstid er hverdagen for mange ansatte i overnattings- og serveringsbransjen på Vestlandet. – Misvisende av Arbeidstilsynet, svarer NHO. Av Silje Thalberg og Jan Børge Leirvik
Mener kontroll av topprestaurant minner om razzia: – Det opplevdes dramatisk I en stappfull restaurant, og med besøk fra Michelin-guiden, troppet 14 kontrollører opp i et uanmeldt tilsyn på Credo. – Veldig ødeleggende, mener restauranteier Heidi Bjerkan. Av Jøte Toftaker og Nareas Sae-Khow
På denne restauranten er maten gratis Samboerpar i Stavanger inviterer middagsgjester hjem til seg. De trenger ikke selv betaling for maten, men ber om en pengegave til andre. Av Andreas Høygård Bechensten
– Kunne vore meir fleksible Smilefjes-ordninga har gjort restaurantbransjen meir bevisste og kundane tryggare. Likevel meiner bransjen Mattilsynet kan bli meir fleksible når dei er på tilsyn. Av Elias Engevik og Ola Bjørlo Strande
Vil ha slutt på «razzia»-lignende tilsyn Politibetjenter i sivil iført sikkerhetsvester og utstyrsbelte troppet opp uanmeldt på restauranten til Øyvind Frich. – Ubehagelig for ansatte og gjester, sier han. Av Simon Skjelbostad Yset, Helga Tunheim og Christian Ingebrethsen