Hopp til innhold
REC, solcellefabrikk Glomfjord

– Det blir tøft. Prisene er ikke i nærheten av da soleventyret startet i Norge

Mandag starta registreringen av ansatte som ønsker å jobbe i den nye solcelleproduksjonen i Glomfjord. – Nå er vi tilbake på sporet om fornybar energi. Dette er viktig for hele Norge, sier Meløy-ordfører Per Swensen.

REC Glomfjord

Nå har en av dem fått ny jobb

Mange tidligere REC-ansatte går et nytt år i møte uten ny jobb. Arbeidsledigheten i Meløy er mer enn dobbelt så høy enn gjennomsnittet i Nordland. Ranveig Bakken har akkurat startet i ny jobb, mens samboer Magne Olsen fremdeles er på jobbjakt.

Tocircle

Første steg mot 100 nye jobber

Meløy kommune kan i dag ta første steg mot målet om 100 nye arbeidsplasser før jul etter nedleggingen av RECs solcelle-fabrikker.

REC Mono i Glomfjord

REC tas til retten av nedlagte leverandører

To underleverandører krever solenergiselskapet REC for en halv milliard kroner etter nedleggelsene av anleggene i Porsgrunn og Glomfjord.

REC på Herøya i Porsgrunn

REC tas til retten av nedlagte leverandører

To underleverandører krever solenergiselskapet REC for en halv milliard kroner etter nedleggelsene av anleggene i Porsgrunn og Glomfjord.

Skjebnetime for REC-ansatte

REC øker produksjon på Herøya

Økt etterspørsel etter wafere til solcellepanel gjør at produksjonen i Porsgrunn økes. Det skjer bare én uke etter at fabrikken stod i fare for å bli lagt ned.

REC legger ned i Glomfjord

REC-nedlegging tilfeldig? Neppe

Mens tidligere ansatte ved REC-fabrikkene i Glomfjord fortviler over usikker framtid, jubler REC-investorene over at aksjekursen stiger i rekekordfart, skriver NRK-kommentator Knut Eirik Olsen.

Per Swensen og annonse i Dagens Næringsliv

Lokker kinesere med lokalsamfunn til 1 krone

Etter at REC la ned fabrikken i Glomfjord kan så mange som 30 prosent av arbeidsstokken i Meløy stå uten jobb. Nå lokker ordføreren kineserne med industristed til kun 1 krone for å redde kommunen.

Pressekonferanse i Glomfjord

Frykter REC-ansatte vil få en psykisk knekk

REC frykter de ansatte kan få en psykisk knekk etter at de legger ned sin siste fabrikk i Glomfjord.