Hopp til innhold
Erna Solbergs utvidede regjering

Reagerer på at ingen av statsrådene er flerkulturelle

Politisk kommentator Arne Strand mener det er hårreisende at det knapt finnes noen med flerkulturell bakgrunn blant 20 statsråder og 48 statssekretærer.

Velkommen på 17 forskjellige språk

Den tredje kulturen

Mange nordmenn føler tilhørighet i en kultur som verken er foreldrenes hjemmekultur eller typisk norsk.

Voksenopplæring

Brochmann 2-rapporten: Hvordan blir våre verdier utfordret av innvandring?

ANALYSE (NRK): Hva er de langsiktige konsekvensene av fortsatt høy innvandring til Norge? Dette skal Brochmann-utvalget svare på. Rapporten legges fram onsdag. Hva er status for innvandringen, og hva er utfordringene?

Mangfold

Fargerikt fellesskap for fremtida

Hennig-Olsen Is har i flere tiår vært et fargerikt arbeidsfellesskap med ansatte fra de fleste verdenshjørner. En fersk rapport fremhever bedriften som et forbilde innen mangfoldsarbeid.

Irene Kinunda

Møt Irene (25) fra Kongo, hun er norsklærer

Hun flyktet selv fra en blodig krig. Nå lærer Irene Kinunda (25) bort norsk til nye asylsøkere. – Jeg skjønner godt at folk er skeptiske til å åpne sine julehjem for flyktninger, sier hun.

Sofia Ludmila Arnesen

Etterlyser lærlingordning for høyt utdannede

Ukrainske Sofia Ludmila Arnesen har seks års universitetsutdannelse, men får ikke jobbene hun ønsker seg i Norge. Hun tror at en lærlingordning kunne hjulpet henne og andre innvandrere med høy utdannelse.

Sogn og Fjordane

Her kjem færrast flyktningar i arbeid - ingen veit årsaka

Ingen andre fylke har dårlegare sysselsetjing av flyktningar enn Sogn og Fjordane. Og ingen anar kvifor.

- Jeg er redd for at vi skal miste kontakten dersom datteren min gifter seg på tvers av religion og kultur, sier politimannen Rune.

Skeptisk til fremmedkulturell svigersønn

Det er verre om en datter gifter seg med noen med annen religion enn om en sønn gjør det, viser en ny undersøkelse. – Forståelig, sier psykolog.

NRK-serien "Norsk nok?" har vært på besøk på skolene Gran og Midtstuen.

Oslo - den delte byen

Innvandrere vil bo i nærheten av nordmenn, og nordmenn flest er positive til innvandrere. Hvorfor er Oslo da en delt by?