Kastet inn i rampelyset

BERLIN (NRK): Eili Harboe, kjent blant annet fra filmen Thelma, er Norges nye filmeksport. Under filmfestivalen i Berlin, deltar hun i programmet «Shooting Star», sammen med ni andre europeiske skuespillertalenter.

Elias er solgt til Netflix. Promovideo av den engelske versjonen.

«Elias» solgt til Netflix USA

Den lille redningsskøyten skal nå bli tilgengelig for engelskspråklige barn verden over. – Det er en fantastisk mulighet både for «Elias» og oss som jobber med det, sier en av gründerne, Sigurd Slåttebrekk.

Filmen handler om en rockevideoregissør som får ambisjoner om å lage en vikingfilm. Han får med seg sine venner fra biker- og rocke-miljøet til å filmatisere en klassisk vikingsaga som heter Eyrbyggja-saga. Og i den finnes det en zombie historie. I tillegg så finnes det en kriminalhistorie med en manager som setter fyr på en kirke for å selge mere plater. Og en gjeng med kristne bikerdamer som vil hevne den kirkebrannen. Og alle disse historiene spiller litt i hverandre, og løper parallelt i løpet av filmen.

Fra Telemark til verden: En black metal viking biker-film med zombier

Black metal, motorsykler, vikinger og zombier: Filmen Saga er spilt inn i Telemark, og er allerede invitert til filmfestivaler i USA, Japan og Sør-Korea.

Ole Kristian Ødegård lager treski på gamlemåten. Han ble inspirert av jegeren og friluftsmannen Jo Gjende.

Håndlager ski til birkebeinerfilm

Birkebeinerne i Gaups storfilm skal gå på ekte bjørkeski. I ei tømmerstue i Heidal står en mann og høvler treplankene som kan bli verdenskjente.