Difor har du alltid plass til dessert Magen og hovudet jobbar saman for at du skal ha plass til dessert. Det har ikkje noko å seie om bytter ut sukkeret med sukkerfritt, seier ekspertane. Av Sofie Retterstøl Olaisen og Ingrid G. Årdal
Berre fire prosent åt veggis-mat julaftan Mormor Berit gjer som 96 prosent av nordmenn: Ho et mat frå dyr på julaftan. Bør dei som vel annleis laga maten sin sjølv? Av Sjur Mikal Dolve, Pål Hovengen Plassen, Tony Ågotnes, Lidvard Sandven og Emma Lorin Havend
Pinnekjøttet skulle vært dyrere – verre blir det neste år Selv om du synes julematen er dyr, burde den vært enda dyrere, mener de som lager den. Slakteribedriften Fatland bommet på å forutsi strømprisen i høst. Derfor er pinnekjøttprisen lavere enn den burde vært. Av Gunnar Morsund
Einar (92) skaffer julematen få unge spiser Torsk er en god gammeldags klassiker som julemiddag, men stadig færre velger havets delikatesser på julaften. Av Siv Kristin Sællmann
Er det mandarin eller klementin? Her har du svaret. Det vert diskutert i dei tusen heim. Er det klementinar eller mandarinar vi et? Av Sofie Retterstøl Olaisen
Hos Trond startet julen tidlig: – Folk synes vi er litt tullete Av Jenny-Krihke Dragsten Bendiksen og Morten Karlsen
Spøker for juletorsken: – Nå er det alvor Fersk torsk til jul er en tradisjon som står sterkt flere steder i landet. Men i år kan mange bli skuffet fordi torskekvotene i Nordsjøen allerede er fisket opp. Av Hans Erik Weiby og Odd Rømteland