VG, mandag 22. mars 1954
Foto: NRK

«Det er ikke en hel skrue igjen av bilen»

Tre arrestert i Finnmark

Som meldt i VG for en tid siden ble det i en hjemmebrennersak i Polmak rettet grove beskyldninger mot politiet idet en av de tiltalte uttalte at det stinket hjemmebrent av politiet. Denne saken har nå fått en alvorlig utvikling: En som var innblandet i saken er arrestert siktet for å ha deltatt i å ha sprengt bilen til lensmannen i luften med dynamitt natt til søndag. Det er ikke en hel skrue igjen av bilen. Tre menn er arrestert mistenkt for delaktighet i attentatet. Det var ingen i bilen da den ble blås opp. Lensmannen hørte det voldsomme smellet og løp til, men fant bare de sørgelige rester av bilen spredt i vid omkrets. Det må være brukt betydelige mengder dynamitt. Natt til søndag ble det stjålet en god del dynamitt fra veivesenet i Polmak og man antar at det er denne dynamitten som er brukt. En del av den er funnet hos en av de arresterte.

Lensmann Jan Olsen er kjent som en mann som gikk hardt inn for å få slutt på hjemmebrenningen i sitt distrikt og det er sannsynlig at aksjonen er en hevnakt fra hjemmebrennere.

To til arresterte i dynamittattentatet

Lensmannen i Polmak opplyser til VG at han har arrestert ytterligere to mann i forbindelse med sprengningen av bilen til lensmannen. Bilen var hans private. Ingen av karene har tilstått ennå, men man regner med at det er de rette karene man har for seg. De har alle deltatt i et stort kalas, der det trolig er nytt hjemmebrent, før attentatet fant sted. Dessuten har de der dynamitten ble stjålet herjet ganske kraftig. De har blant annet styrtet redskap som trillebører o.l. ned en ur så at det er blitt helt smadret. Selve attentatet er tydeligvis begått i beruset tilstand.

(Verdens Gang, mandag 22. mars 1954)