NRK Meny
Normal

– Ingenting tyder på noe straffbart

Politiet er snart ferdig med sin rapport etter helikopterulykken på Sollihøgda i januar.

Ulykkeshelikopteret på Sollihøgda

Ambulansehelikopteret traff en høyspentlinje før det havarerte.

Foto: Su Thet Mon / NRK

– Ingenting tyder på at det var noe straffbart som førte til helikopterulykken i Hole, sier etterforskningsleder ved Nordre Buskerud politidistrikt, Christian Berge.

Det var den 14. januar et legehelikopter havarerte på Sollihøgda. Helikopteret traff en høyspentlinje før det gikk i bakken.

Både anestesilege Anders Rostrup Nakstad (38) og pilot Bjørn Nergård (52) omkom, mens en tredje person ble alvorlig skadd. To dager etter ulykken meldte NRK at den skadde mannen var på bedringens vei.

Les: Kolleger hedret Bjørn Nergård

Kommunikasjonsproblemer

Etter ulykken har Norsk Luftambulanse uttalt at det tidligere har vært flere tilfeller der nødetatene på bakken har hatt kommunikasjonsproblemer med helikoptrene. Norsk Flygerforbund har etterlyst bedre merking av kraftledninger.

Hovedrotorhodet på luftambulanse-helikopteret som styrtet ved Sollihøgda

Deler av høyspentledningen sees kveilet rundt rotormasten på helikopteret. Bruddene på tre av fire synlige kontrollstag er merket med røde piler.

Les: Oppvask om sambandsproblemer

Nå er politiet snart ferdig med sin rapport etter ulykken. Rapporten omhandler luftfartshindringer, samband og prosedyrer ved landing. De har ikke funnet noe straffbart i forbindelse med ulykken.

Den ferdige rapporten skal sendes videre til vurdering hos Påtalemyndigheten.

Også Havarikommisjonen jobber med en gransking av ulykken.