Gikk på trynet i Vikersund

VIKERSUND (NRK): Skihopper Daniel-André Tande (22) landet stygt under en treningsøkt i Vikersund, men lover å være klar til verdenscupåpningen i Ruka i Finland neste helg.

Daniel-André Tande

FORSLÅTT, MEN BLID: Daniel-André Tande slo ansiktet og armen da hopplaget trente i Vikersundbakken torsdag.

Foto: Laila Nguyen / NRK

– Skiene skar ut idet jeg landet, så jeg spente på en måte bein på meg selv. Det går veldig bra nå, selv om jeg er litt sår i ansiktet og litt hoven over albuen.

Kongsberg-hopperen smiler bredt – tross størknet blod i nesa og høyrearmen pakket inn i is og kompresjonsbandasje. Torsdagens økt i Vikersundbakken i Modum endte med knall og fall for 22-åringen som nylig ble tatt ut til laget til verdenscupåpningen i finske Ruka neste helg.

En støvel som vendte 180 grader førte til kraftig bekymring blant lagkameratene om at Tande hadde brukket beinet i landingen. Heldigvis var det bare støvelen som hadde snudd seg og ikke foten.

– Er du klar til neste helg?

– Ja, ja, ja, selvfølgelig!

Satser på topp ti

Selv om den siste treningsøkten i Vikersundbakken endte brått for Tande, har han satt seg høye mål for den kommende sesongen. Hoppbakken i Vikersund er dessuten 22-åringens favorittbakke, så oppkjøringen der beskriver han som svært god.

– De beste hoppene mine kjennes veldig, veldig bra ut. Jeg håper det er godt nok til å være helt i toppen. Jeg er fornøyd med topp ti, men har jo lyst til å være høyere oppe enn det, sier han.

Tretthetsbruddet han har slitt med tidligere i år, føler han ikke har påvirket nevneverdig.

– Jeg fikk trent mye alternativt, så sånn sett var det en nyttig skadeperiode. Alt av fysiske tester viser at jeg ikke har gått noe ned i maksimal kraftutvikling.

– En av de beste

22-åringen roses opp i skyene av trener Alexander Stöckl. Tande er i god form og har holdt seg stabil på et høyt nivå, sier han.

– Han er en av de beste vi har som skal til Ruka. Jeg håper han klarer å ta ut noen av hoppene vi har sett her, så får vi se om det holder til en god plassering, sier Stöckl.

Tande er svært viktig for det norske hopplaget, både som person og utøver, understreker treneren.

... men han er litt glemsk

– Han er en veldig trivelig fyr, veldig morsom og alltid positiv. Han gleder seg over små ting, det er alltid bra og gir masse energi i troppen, sier Stöckl, som også røper at Tande er «litt uryddig».

– Hvis det ligger noe igjen når vi er ute på tur, så er det alltid hans ting.

22-åringen fra Kongsberg ler høyt av trenerens «avsløring».

– Jeg har veldig lett for å glemme ting. Første dagen på samlingen her, da måtte jeg snu etter ti minutter. For da hadde jeg glemt igjen dressen.